Husbyggarna

Jag och min man Yngve älskar gamla hus! Vårt stora projekt blir att flytta ett stockhus och bevara den gamla charmen i huset. Vi bor nu i ett gammalt hus byggt på 1840-talet tillsammans med våra två döttrar och en fyrtassad musfångare. Några får huserar i uthusen också, tillsammans med grannarnas får. Stora intressen förutom gamla ting är musik, fotografering, skärgård, natur, djur, matlagning och Skottland.Foto: Ann-Britt Pada

10 kommentarer:

 1. Lycka till med ert husprojekt! Det blir säkert fantastiskt fint! :)
  Jag och min man håller själva på och renoverar i långsam takt ett gammalt hus från 1791-1848-talen, ute i Åbolands skärgård! Det är alltid roligt att hitta andra med samma intresse för gamla hus! :(
  H. Annika

  SvaraRadera
 2. Smileyn blev fel väg.. :) så skall den ju vara!! :D
  /Annika

  SvaraRadera
 3. Hej! Jättefin blogg och intressant husprojekt! Hälsar Åsa som sålde en dörr till er idag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Trevligt att du kikar in! Själv har jag knappt hunnit se på dörren, men den verkar riktigt fin! Intressant dörr! Den ska nog få en bra placering sen! :)

   Radera
 4. Hej.
  Tänke fråga åm ni kommer att återanvända trägolvet som har varit i huset? hur ni isåfall ska gå till väga med tex. tjockleken på dom,fastsättning samt uppvärmning?Har i tankarna att lägga in gammalt trägolv men frågorna är många.
  H. byggarn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ursäkta sent svar, har haft svårt att hinna in här på bloggen nu.

   Trägolv: ja, vi har gamla plankor till de flesta rum. De ska sågas jämna på undre sidan och eventuellt målas beroende på hur de sett ut ursprungligen. Fastsättning vet jag inte, ursprungligen har de legat löst på med tappar ihop. Antar likadant. Det löser vi väl senare... :-)

   Radera
  2. Och där fick jag tidigare avsluta när dottern klättrade upp i famnen och ja, NU kom hon igen! Helt hopplöst att sätta sig vid datorn. Försöker få svaret!

   Vi tänkte inte ha golvvärme, vilket underlättar. Men visst går det att ha golvvärme och gamla golv!

   Radera
 5. Hej! Min mormor Ester och morfar "Löv Oskar" West bodde granne med huset i Harrström. Som liten brukade jag och mormor hälsa på hos "Norjers Mari" som bjöd på goda karameller.... Idag bor min gamle morbror kvar i huset. Själva bor vi i Sverige. Så trevligt att någon tar vara på de fina gamla gårdarna och lycka till med allt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! SÅ trevligt att du skriver och tittar in! Det är ett fint område där runtomkring där huset stod! Flera hus bevarade! Hela Harrström är riktigt fint!

   Radera