onsdag 6 februari 2019

Från byggnadsvårdare till företagare...

Lovade återkomma... Här:


När husbygget och intresset för det gamla blir en livsstil och man är en inbiten byggnadsvårdare och butiken som säljer Ottosons linoljefärg i byn är till salu och en lokal med vackra stockväggar står ledig?! Tja. Hoppsan, då blev Sabina företagare. Inte fullt sådär bara, men nästan. Livet överraskade och nu testar jag på företagslivet!

Vill så gärna ta itu med bloggen och hittade just några inlägg i utkast som jag färdigställt nu äntligen. Tiden blir så knapp. Jag vill ju skriva, hinna lägga upp bilder. Visa. Berätta. Det har hänt massor!

För drygt ett år sedan var jag i dåligt skick. Sömnbrist med småbarn ledde till mindre stresstålighet, trots sömn så var livet ändå för stressigt och kroppen reagerade. Jag försökte minska i med stressen på jobbet, men det gick ändå inte. Bråttom till dagis och förskola på morgonen. Stressad på väg mot ett hektiskt jobb som lärare. Full rulle. En liten lugn stund när eleverna gått för dagen. Planera, rätta, utvärdera, möten, kurser. Rusa hämta hungriga barn. Dagis stänger. Skynda med middag. Disk. Tvätt. Få barnen i säng. Stupa i säng själv. Sömnbehovet var stort och energinivåerna lägre och lägre. Orken tryter. Små stunder vila i livet har varit på bygget, då fick jag ro. men inte mycket jag hann till bygget. (Men stressa dit, ha med tjejerna, kläder, mat..!) Så skapade kroppen ångest då, när livet bara fortsatte stressa. Har så många gånger tänkt att jag borde ha skrivit ner alla skeden, hur jag reagerat, mått och hur det varit. Minnet tryter, man glömmer fort hur läget varit. Men sjukskrivningen kom, jag satt och stirrade in i elden en timme vid bygget. Lugn. Gjorde lite på bygget. Kände mig svag i benen och skakade inombords. Stirrade lite till in i elden. Lugnare. Jobba lite på bygget. Eller bara hemma och stirra. Hämta hem döttrarna. Så kom kvällsrutinerna igen... Psykiaterns ord om att man inte kommer framåt utan att ända på sina vanor, inte komma in i samma ekorrhjul igen... Hur lyckas man med det? Gå tillbaka till samma jobb? (som jag verkligen gillat!) Samma vardag som småbarnsmor?!

Så kom Quriosa Interior till salu. Kunde det vara något att testa? Jag som aldrig tagit risker och vågat ta det okända före det kända och trygga? Lämna en regelbunden inkomst? Valde att bara köra på och inte tänka så mycket. Och så skönt det har känts nu när jag hållit på med detta på heltid sedan augusti 2018. Inredning, byggnadsvård och vintage. Det förstnämnda har väl inte varit min grej men fascinerande att få testa. Ottossons målfärger och produkter, Eskilsstuna Kulturbeslag, papperstapeter, spännpapp, rödmylla osv. Tänk att få stå sälja dessa och prata gamla hus och byggnadsvård med kunder. Och sträva till att hitta inredning som passar både i nya hem och gamla. 

Från Formex 2018:
4 kommentarer:

 1. Oj så trevligt det låter! Tyckte företagsnamnet lät bekant och insåg att det var av din föregångare jag köpte tapeten som jag just nu sitter och stirrar på, en av Duros Gammalsvenska. :D Lycka till med både företag och bygge!

  SvaraRadera
 2. Great post, thanks for sharing!

  Hương Lâm với website Huonglam.vn chuyên cung cấp máy photocopy toshiba cũ và dòng máy máy photocopy ricoh cũ uy tín, giá rẻ nhất TP.HCM

  SvaraRadera
 3. Det har varit fantastiskt att veta att det finns någon där ute som vet om att falla ner och komma upp igen. Vi förblir alltid ödmjuka och ger aldrig upp, och med hjälp av Benjamin lee för att få mig lån från hans företag för att utvidga min verksamhet, i en central tid. Stödet jag fick från hans låneföretag var ganska ärligt och en intressant låg avkastning i utbyte. deras återbetalning är garanterad.
  Du kan kontakta deras e-post på 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Mr lee på + 1-989-394-3740

  SvaraRadera