torsdag 23 oktober 2014

Höstsysslor

Fy så det blåser kallt ute, sitter här inne och har eldat. Det visslar i fönstertejpen i huset vi hyr och minusgraderna ger sig redan till känna på norrsidans golv. Charmen med att bo i gammalt hus… ;-) På bygget har det inte hänt annat än att det är gjutet på badrumsgolvet nu. Yngve har både haft spelningar och varit på älgjakt, så paus i själva byggandet. Många saker som borde göras och många saker som borde planeras. Så lite tid. Här hemma rullar dagarna på snabbt med småflickorna. Höstsysslor ska fixas. Fåren har igen fått den sista nya hagen. Wilhelm har fått komma in till sin Marja. Lite hö ska ges åt dem som tillägg. Löven faller. (Nej jag räfsar inte så mycket, vinden fixar det mesta!) Uthuset städat, in med grejer. Trampolin nedmonterad.

En tråkig byggbild. Tråkig uthusbild. Och så bilder på mammas och pappas älsklingar! Jag är så tacksam varje dag över dessa små tjejer och att få vara hemma med detta underbara sällskap!

Nu gäller det att fundera inredning i badrummet då...


Besvikelsen över att trampolinen försvann gick snabbt över till ny glädje över hoppande i lövhög!
Lillasyster växer, alldeles för snabbt. Här är första leendet som kameran fångade. 
Vi får ofta frågan hur vi hinner allt!? Vadå hinner vill jag ofta svara! Vi har lika mycket/lite tid som alla andra per dygn. Något är det vi får hoppa över istället. Hur många har så mycket skräp och kaos i uthuset så grejerna är på utsidan? Jag har nu äntligen fått in gräsklipparen, cyklarna och grillarna. Kälken och pulkan har varit framme sedan vi fick in veden, för då var det fullt där. Sparkstöttingen har stått där sedan förra vintern… Det söndriga bordet borde försvinna och bänken har inte fått plats på flera år i uthuset! Själva gräsmattan var nog sämst skött i hela byn under sommaren, men gräs växer faktiskt bara till en viss längd och stannar liksom av då! Men en fin blomsteräng hade vi nästan! ;-)

1 kommentar:

  1. Skönt med en verklighetscheck i bloggvärlden ;-) Får samma fråga ibland och svaret är ju helt enkelt att det är bra med prioriteringar så man håller koll på vad som är viktigt. Klippa gräs ligger lååångt ner på vår priolista också...

    SvaraRadera