lördag 15 mars 2014

Skitgrävning

Kommunen har planerat in ett avloppssystem i det område vi bor. Så halva byn är snart söndergrävd. Man får försöka tänka positivt. Tur att vi inte har gårdsplanen och huset färdigt. Men nu är naturen runt oss söndergrävd, alltså nästan all betesmark får fåren är förstörd inför denna betessäsong. Vägen vi förbättrat och fixat har grävts sönder och försämrats... 


5 kommentarer:

 1. Voj harm! Men som du skrev, det är ju bra att det sker nu och inte om några år när gården är klar och grönskar. Trevlig blogg förresten, jag har inte kommenterat här förr men brukar titta in ibland. Jag är så fascinerad av gamla trähus och skulle någon gång vilja köpa ett eget. Jag tycker det är intressant att få se hur gamla stockhus är konstruerade, och det syns ju tydligt nu när ni bygger ett. Att det dessutom dyker upp lite får i inläggen ibland gör bara saken bättre, de är trevliga djur. Lycka till med fortsatt byggande, det ska bli intressant att se resultatet sen nån gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kommer lite i taget med byggandet, så hoppas du hänger med! :-)

   Radera
  2. ...och roligt att du kommenterade! Jag är så nyfiken på vem som läser bloggen och glad åt varje kommentar! Är ju själv inte så bra på att kommentera alla de bloggar jag läser! ;-)

   Radera
 2. Väldigt intressant att läsa och se. Är området detaljplanelagt? Är det många som flyttar byn? Spåren efter grävningarna försvinner med tiden men exploatering med nybyggnader består. Här har man dragit VA vid stranden för att locka fler boende till kommunen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nära staden Vasa och ja, en av de byar som växer mycket. Väldigt få gamla byggnader kvar i byn. För egen del skulle jag gärna kunnat bo längre ut på landet (alltså långt från stad) där större delar av byn skulle ha genuina gamla hus. Skärgårdsbyarna här är de finaste enligt mig. makens hem finns som vår granne och hans släkt har bott här. så viktigt för honom. Och har man en färdig tomt så blir det ju att bygga där. Själva huset kommer från mina hemtrakter.

   Radera