tisdag 2 juli 2013

Fönsterförvirring

Vet inte om vi in i det sista förträngt detta med fönster eller om allt annat verkligen tagit sådan tid! Vi har ett bra tag varit på väg för att se på vårt fönsterlager och nu blev det gjort och de flesta fönster har transporterats "hem". 

Det var stressigt och mycket när vi rev huset under tidspress, så minnet har svikit oss helt! Vi trodde bl.a. att vi hade fler fönsterbågar i den storlek vi ska ha och att de var i betydligt sämre skick än de faktiskt var. De dåliga som föll sönder i våra händer, vilka säkert gjort att vi minns de dåliga fönsterbågarna, har vi tydligen plockat glasen ur och satt de gamla glasrutorna i lådor. Jag gjorde detta och kom ihåg 1 låda, men vi hade 4 lådor med glas! Behöver jag säga att jag inte sov mycket på nätterna p.g.a. amning och liten baby?! Det är mycket jag glömt! 

Så de senaste dagarna har vi nu troligen ändrat oss med att nytillverka alla bågar till att bara nytillverka de som måste nytillverkas och restaurera de som går att restaureras. Vi har räknat glasrutor, packat, funderat, flyttat dem och ringt runt. Så hann vi köpa några fönster till som vi hittade via Findit. Vi har pysslat med mycket allt möjligt nu, både på bygget och med annat. Det får bli fler inlägg. Nu har jag dessutom fått bytt bild här på sidan under rubriken "huset nu". Den förra hade snö...
2 kommentarer:

 1. Nog är gamla fönster vackra! Minns dock med fasa sommaren -98 då vi skrapade, kittade och målade våra fönster. Uj vilket jobb det var och vad man måste vara försiktig med de gamla tunna glasen. Men vackert blir det!
  Njut av sommarlovet! Snart står jobbet och knackar på igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA, de är vackra! (FörIränger de där sisIa!) :-)

   Radera