måndag 29 juli 2013

Att hinna med och att ta det lugnt...

Nu börjar vi ha kommit en bit på väg med bygget och när vi träffar på vänner och bekanta är den vanligaste frågan naturligtvis hur långt vi hunnit. En del dagar får frågaren höra en liten suck och andra dagar berättar vi glatt vad som är på gång. Måste erkänna att humöret skiftar i takt med vad som blir gjort. En del dagar känns det som om allt bara stampar på stället och vi får inget gjort och andra dagar löper jobbet på och vi ser resultat. Att inleda något nytt skede brukar ofta leda till en del frustration, alltid är det något som ska förberedas, städas, förflyttas, fixas, köpas material osv. förrän vi får sätta igång med det nya!

Att bygget tar tid och att vi måste sätta mycket arbete på detta har vi förstått på förhand, men visst kan slutmålet kännas onödigt långt borta däremellan de små glädjedagarna, när vi ser vad som faktiskt redan är gjort. Vi har varit på bygget i stort sett alla dagar denna sommar. Vi får ju offra en stor del av vårt sociala umgänge och nöjen för tillfället, men vi har sett att vi har både förstående och hjälpande vänner! Flera undrar hur vi hinner med. Nå, vi hinner vissa saker, andra får vänta. Prioriteringar vi har just nu i livet:

Dottern.
Bygget.
Äta.
Sova.
(tvätt och disk)

Några blommor att vattna har vi inte planterat här hemma i år. En del blommor har vissnat här inne. Grönsakslandet har mer ogräs än grödor. Fönster är smutsiga och flera hörn är fyllda med pappershögar, tvätt som borde vikas och strykas. En del pappersjobb ligger efter. Såg just några vinterjackor som hänger kvar här nere, men det är ju ändå snart vinter igen! Jag undrar frustrerat hur jag ska hinna plocka blåbär och hallon nu i år igen... Att leka och gosa en stund med dottern ser jag som mycket viktigare än andra sysslor här hemma!

Men även vi behöver lite ledigt ibland och denna helg blev det ledigt från bygget. Vi tog en tur till villan (för er Sverigeläsare = sommarstugan). Vädret har vänt till varmare och det var helt underbart att få vara där! Åka båt (motorn stannade och vi blev bogserade tillbaka!), simma, sola, äta, slappa.... Lite har vi dessutom hunnit såga ved och en duktig liten har hjälpt till! Nu behöver vi inte frysa i vinter!

Tänk om alla vore såhär glada över att få jobba! Dottern blev arg när farmor förbjöd henne att fortsätta när det blev drickapaus! Men nu är veden in både hos svärföräldrarna och hemma hos oss! Fåren har fått flytta till ny hage och Wilhelm som gärna kramas (och knuffas) och vill bli klappad står nu och brölar efter sällskap bakom husbygget! Tackorna och lammen går i hagen intill.

Här helgen i bilder! (Lovade mamma att lägga in bilder på sötnosen, så titta här mamma vad hon hittat på!)
Båtturen och simmandet var höjdpunkten enligt dottern. Och se på Yngve! Han kan sitta still och göra ingenting. Det varade säkert i hela 5 minuter där han satt på bryggan!

Vår lilla älskling! Hon hittade pulkan i vedlidret och hade skoj med den. När vi kom in lyckades hon skapa totalkaos i vardagsrummet på bara några få minuter. Samtliga leksaker och böcker, hennes klädbyrå och tvätten jag skulle vika spreds i en enda stor röra...

Ny byggvecka inleds med ny stor grej på gång! Vi har förberett i flera dagar! Ett tips: det blir troligen det absolut viktigaste och bästa i hela köket/huset! Jag är så ivrig!


Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar