torsdag 20 oktober 2011

Fåret Wilhelm och husritningar

Idag kom de slutliga husritningarna! :-) Firar med rosbilder!

Vi har också beslutat att "bli med får". Vår Wilhelm fick överleva (blev ju vår lilla favorit och så kramgo) och ska nu få en brud och förhoppningsvis har vi små lamm till våren! De ska bo bland våra grannars får tillsvidare. Så i sommar betar det får på hustomten och förhoppningsvis står det ett stockhus på tomten mot hösten också!

Lilla Wilhelm värms upp med vetekudde och torkas ren. Tackan födde 4 lamm och denna lilla orkade inte resa sig och tackan var så förvirrad att hon inte slickat honom torr heller. Kritisk natt men mannen flaskmatade honom och han repade sig och steg upp efter några timmar. Grannarnas får men vi råkade vara på plats denna gång. Så Wilhelm blev vår tydligen.

Hur många får har fått Marimekkos tuttflaska? Tackan sur på Wilhelm som bytt "mamma".


Lite mathjälp ute...

                                                     Stor kille! 
  

Und für M:

We have now got this black sheep! On monday we will get a lady for him, so will get a big happy sheep family next summer! :-) Y saved him and we kind of got him.

3 kommentarer:

 1. Hej Vännen!
  Åh vad spännande med ritningar!!

  Vilken söting...å namnet me like!
  Dom blir lätt att man tar de små till sig när det blir lite tokigt i baby-djur-världen!
  Undra hur många småkalvar jag suttit hos i lagårn när de varit svaga och hjälplösa!
  Det är SÅ härligt att se dem växa upp och repa sig!

  Allt bra min lilla sötnos också?
  Hoppas det!
  här kommer en snuttikramis :)

  Ha en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tack tack! Här allt finfint! Rullar på med mycket på en gång! Hus, barn, får och annat! :-) Hunnit kika på bloggen din men är dålig på att kommentera, sitter ju ofta med lillan i famnen. Hon ska vara i famnen kvällstid för att somna in och då passar jag på att kolla bloggar, men med en hand! Ni har så härlig gård!

  SvaraRadera
 3. Hej !
  Vilka härliga får! Vi har haft får många somrar, men aldrig haft annat än sommarfår. Till vintern har de farit "hem" till fårahuset och den äkta fåraherden - eller så har de blivit slaktade.
  Senaste sommar hade vi lånade får från Vörå, härliga, tama får som ville bli ompysslade. Jag har några bilder på min fb sida av dem.

  För ca tio år sedan hade vi två tackor lånade - ägaren trodde de var "pensionerade" men det visade sig att de var dräktiga båda två och nedkom med lamm. Det ena dog men det andra blev vårt flasklamm!

  Lycka till med fårfarmen!

  SvaraRadera