söndag 30 oktober 2011

Blyga bruden!

Nu har vår lilla Wilhelm fått sin brud! Hon heter Marja (betyder bär på svenska). En liten blyg och söt fröken som fick lite för varmt välkomnande av Wilhelm som genast försökte hoppa på! Hmm... Ouppfostrad med damer är han tydligen, men nu har har fattat att man ska ta det lite lugnare och kela lite först. Maten roffar han åt sig först också. Men hon verkar ha accepterat sitt nya hem,  men är fundersam över varför de är i en egen hage och resten av flocken är i en hage bredvid... (Det är för att Wilhelm är lite för ivrig över sin syster och mamma). Om vi hinner idag sa de få flytta utanför vårt köksfönster och "klippa gräset" åt oss, det har vi inte hunnit med i höst och det har hunnit bli långt. Så mot våren hoppas vi på små lamm!

Marja går ner på knä när hon äter! Hon har bott med en större flock och kanske det varit effektivast så, då har hon hunnit få i sig lite mer?
Ragnar. Bässen i hagen bredvid. Snäll och gosig, barnen lär ha fått rida på honom där han varit tidigare. Men Wilhelm gillar han inte så mycket!
Ragnar med sina brudar!
Memma. Wilhelms syster!
We do now have two sheep, Wilhelm has got a lady! So we hope to have a happy family in springtime! The other sheep are our neighbours' sheep Can't understand how this happened, sheepfarmers, we?! Well, we like Scottland a lot. On the the other hand - it was not for the sheep we travelled there...

3 kommentarer:

 1. Jag älskar så får och speciellt de små lammen! De säger inte bä-ää-ää-äää, untan så spädbarnsaktigt; nääääää

  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Ja, det har du så rätt i! De låter så gulliga! Speciellt lilla Memma hade ett så sött läte, är glad att grannarna har just henne kvar! :-)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder på fåren! :)
  Och angående sockorna, hälen lär du nog dig själv efter några till gånger med svärmors hjälp! ;)

  SvaraRadera