onsdag 13 februari 2019

Skurgolv

Lite blandat från hösten 2018 ännu!

Skyddsskivorna togs äntligen bort och golvet skulle såpaskuras. De rekommenderade 5 varven för att få en smutsavstötande yta är ännu inte redo, men 3-4 varv på olika ställen. (tar hälften och hälften åt gången och flyttar på möblerna!) Men fläckar har gått bort förvånandsvärt bra, även blåbär och kritstreck! Så skönt med trägolv att gå på! (Ottossons linoljesåpa från Quriosa såkart)

Men har noterat att det är jobbigt med allt som är "nytt" i hemmet, man måste vara rädd om det och blir smått knäpp när det kommer en repa... Skönt med de gamla golven och andra gamla nötta saker som är förlåtande mot nya levnadsskador. De har sina över 100 år på nacken och ett hack till gör liksom inget!
Stor händelse när vi fick kökskranen och diskmaskinen kopplade mitt på hösten! Slut på släpandet av vatten och disk av och an till svärmor. Kan väl säga att vi bor i två hus, hos svärmor och så är vi mycket på "bygget" som vi och främst barnen ännu säger. När blir det "hem"?! 
Övre våningens fönster sätts på plats. Bort med det fula plastet som varit där! Så säljer jag ju Eskilstuna kulturbeslag på Quriosa, vi är storkunder själva! Haha!
Bara att konstatera, en fyrapersonersfamilj behöver mer utrymme än detta när höst och vinterkläder samsas! (eller lever vi i för stor lyx när var och en har fler än ett plagg för varje säsong!?)

Kvistens fönster i advent! Tjejerna klär lillajulgranen! Vi trivs och mår bra!
Jag tillbringade nästan hela adventstiden här på Quriosa. Julmarknad och julöppet mest hela tiden och gruppbokningar! Galet roligt och trevligt! Så glad över alla trevliga kunder jag träffat på och tacksam över att jag får testa på detta! Och glad över grannen Alicia och Koskö Mill som huserar i andra halvan av den gamla skolan i Koskö.

Företagare & mor. Klart man har dåligt samvete sedan när man är borta från barnen, men de har varit med ibland också med mig i butiken. Nu jobbar jag "bara" vanlig 5 dagars veckor igen och färre timmar än mitt lärarjobb samt mer ork och energi till barnen på kvällen!


Sålde gamla julkulor! Så underbart vackra! Hade svårt att slita mig från dem, men de kom till fina hem!1 kommentar:

  1. Det ser skönt ut att såpskura golvet barfota, verkligen.
    Och repor på nya ytor känns trist - "nu börjar förfallet" brukar min man säga med glimten i ögat ;-)

    SvaraRadera