fredag 8 februari 2019

Edvinsstigen i Vapenbrödrabyn, Vasa

Ellinor 7 år. Skoltjej. På hösten var det dags att fixa 7-årskalas. Tidigare har vi haft bara några kompisar i vårt trånga hyreshus och nu var vi väl lite "huslösa", dvs inget kalas på bygge kändes det som. Men såklart ska samtliga tjejer i klassen bjudas. Varför då? frågade Ellinor som tyckte att hon ju inte ens leker med alla. Men lärarmodern förklarade om klassens om sammanhållning och uteslutande och hur man då ska kunna välja ur och var ska man dra streck? På jobbet har jag ju sett hur tjejer jämför och spelar ut varandra och hotar med att "du blir inte bjuden om du inte..." Tja. Alla med. Punkt. 

Kalaset blev på Edvinsstigen, vi fick för en liten peng hyra in oss där och en timme före kalaset gick vi in på butiken och köpte glasstårta, trip, chips, engångsgrejer, kex och kokosbollar hade vi bakat före. Yngve vandrade runt med tjejgänget längs stigen med alla figurer och jag fixade bjudningen och gömde lite påsar för skattjakt. Så kom de, åt, lekte några lekar ute och paketöppnande. Enkelt. Snabbt. Tänk att man börjar lära sig att inte krångla till saker! Alla nöjda! Tur med vädret! Höstkalas ute!

1 kommentar:

  1. Det har varit fantastiskt att veta att det finns någon där ute som vet om att falla ner och komma upp igen. Vi förblir alltid ödmjuka och ger aldrig upp, och med hjälp av Benjamin lee för att få mig lån från hans företag för att utvidga min verksamhet, i en central tid. Stödet jag fick från hans låneföretag var ganska ärligt och en intressant låg avkastning i utbyte. deras återbetalning är garanterad.
    Du kan kontakta deras e-post på 247officedept@gmail.com Eller Whatsapp Mr lee på + 1-989-394-3740

    SvaraRadera