söndag 29 juli 2018

Juni del 4

På midsommarafton testeldades kakelugnen för första gången! Det har liksom bara inte blivit! Kallt och ruggigt och passade med brasa! Var bara och fortsatte på bygget under midsommaren, vi har ju just kommit hem från Umeåturen! Så skulle vedspisen på plats, fixas till och ja, en lång historia kring hur den skulle få egen kanal och bli eldningsbar...  Bilderna får visa! Men nu fungerar den! Värmekällor och mat kan fixas! Check! (Elektriska spisen kopplades strax efter också! Tjohoo!)
En stolt och förväntansfull Linnea städar sitt rum! Denna bestämda lilla tjej härjar med pappa när han skräpar ner i hennes rum! 


Små delar att fixa till här och där, men annars var golvet toppen!
Linnea målar sitt golv! (Tålamod 5 minuter, sedan hörde hon att syster tittade på dvd.)

Kulören på detta golv har varit ett mysterium, en del ställen går det i blått, en del mot rödlila... Två olika lager som skiftar eller en blandning där pigmenten kommit fram?! När man sandpapprar blir det helt tydligt lila. Blandade till en färg och gillade denna nyans så slutade lägga till blått. Caput Mortum från Ottosons blandat med lite vad jag hade av vit titan-zink, varmgrå, Per Hans blå... Kvällsljuset och blixten gör sitt, sista bilden kanske ser mest naturtrognen ut!


2 kommentarer: