torsdag 22 februari 2018

Vinterplaner framför brasan (Inlägg nr 500)

Hemma med en släng magsjuka och håller tummarna för att ingen fler i familjen ska drabbas! Vi har ju i flera år varit lite otursdrabbade med att bli sjuka till lediga dagar, ny vecka är det tänkt att vi är vinterlediga och bygger samt hugger lite ved och någon stock nämnde Yngve också... 

Men idag så sitter jag framför en brasa och läser i Gård & Torp som kom passligt i postlådan igår! Log lite för mig själv och undrar om vi för länge följt med i byggnadsvårdskretsar när det i tidnigen börjar dyka upp bekanta hus och ansikten!? Denna gång var det Mia och Hans i Lepplax och så Eija i Ångermanland, vars bloggar jag följt. Sitter och planerar lite kring bygget och våren.
Så var det igen reklam för resan till Finland i höst, dock med den missvisande rubriken med "östra Finland". Några svenskbygder lär de ju inte hitta i våra östra delar, men till västra Finland och Österbotten är de väl ändå på väg hoppas jag! Resenärerna ska få se många fina pärlor längs vägen och lördagen avslutas hos oss. Efter att ha fått ta del i alla ställen som finns med i beskrivningen är jag både nervös och förundrad och lite stolt att vi är med här. Vad har vi att erbjuda som de inte redan sett?! Underbart att träffa andra husentusiaster är det och vi tackar ju alltid ja när någon ringer och frågar om de får besöka! Något jag ångrar är att vi inte haft en gästbok på plats. Vi har haft en hel del besökare under åren och på våren 2017 var det ett gäng hantverkare från Sverige, vilka jag gärna hade samtalat med hur länge som helst! 

I vår blir det också en helg med besökare och kanske en annan grej på gång också. Spännande. Så ska vi hinna med att bygga lite också och så ska jag flytta till huset också, in till ett byggkaos. Men svärmor bor bredvid och har både vatten och el. Vi överlever! En annan förändring förutom flyttet till egna hemmet är också på gång. Mer om det när planerna blivit mer konkreta, men jag förälskade mig i en stockvägg kan man säga... 2018, förändringarnas år!
På bygget har vi pysslat med golv på övre våningen och lite el och mer isolering. Kameran har inte varit med, nästa gång kanske!

WOW! Inlägg nr 500 blev detta tydligen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar