måndag 4 december 2017

Lägesrapport

Det börjar bli dags för en liten lägesrapport. Mycket har stått stilla på bygget i höst. Yngve har varit aktiv med mycket annat. Sabina har då och då pysslat med lite grejer: kapat pärlspont till tre rum, isolerat i mellantaket (där var Yngve med en gång också), tätat på en massa udda ställen såsom mellan balkar och vägg, städat upp, drevat kring de sista två fönstren i köket (blev fria när den stora pärsponthögen kom bort!) 

Igår på söndagen hade vi äntligen en dag där vi kunde jobba båda tillsammans. Äldre dotterns golv. Övre våningen. Massa fixande och problemlösande blev det...


En stor spricka, Yngve limmade dit en ny bit. Några små sprickor har Sabina limmat tidigare.Första två på plats. Den första var en riktig propeller, men den lutar uppåt mot väggen så det gör inget! Lite trixande och hyvlande för att få dem ihop tätt. Såhär såg det ut först, och alla små Lego Friends bitar lär ha trillat dit!!!Fyra på plats efter flera timmars jobbande, så var det dag åka hem natta barnen. Den femte hade ett megaglapp, mer hyvlande. Hur tusan är det möjligt? Hade de så stora glapp på plats tidigare eller har brädorna "levt" lite här i lagret...


Ett annat mysterium var att de låg i luften i ena änden! Fixade bräda under, men få se hur det artar sig när vi fortsätter! Just nu är de jämna enligt vattenpasset. (Jag blir galen när han tar fram det, men nog brukar det bli bra!) Jag tycker det är roligast att få smälla ihop dem med släggan jag! Haha! Finputset står Yngve för!


Golvet blev rakt, fotografen på snedden!Snickerihörnan! (Och JA, jag var galen och beställde alla vitvaror redan! Bara att flytta in typ...)


Tror inte vi visat någon bild att slutresultatet på råspisen. Jag har svärtat delarna också i höst! Det hade jag helt glömt, mycket man gör men lite man minns! Jag är mycket nöjd över att vi satsade på att mura in denna! Jag känner ro i själen med att titta på elden!
Det vi däremot byggt mer på tillsammans i tidigare i höst var fårens vinterbostad! Tömde ett uthus, byggde. Fåren flyttade in när första snön kom och en del for till slakt. Som alltid tråkigt där före, men så går det sen då. Igen kunde vi inte skiljas från en av unga tackorna, så nu har vi utökat med ännu en. Hoppas inte alla får lamm ny vår, betesmark?!! Stor respekt när maten serveras sedan. 


Yngves farfar har byggt rian, 1923.Otto II, Timmy och Tommy. Omtyckta! 
"Bara" en ytterdörr saknas ännu, men fåren tycker nog det är skönt att få titta ut!Klättrar överallt...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar