onsdag 28 juni 2017

Sovrumstak del 3

Taktillverkning i full fart. Sovrumstaket är färdigt, men inte har jag lyckats ta någon bild av det! Här har vi fotograferat när Yngve hackat ur i stockväggen, han fick fixa till de två sista takbräderna. Restan var det jag som fixade med såg och hyvel. Överlåter gärna mer precisionsjobb åt honom! Dessa sista tog en timme att göra, tack och lov snabbare med resten som vi smällde ihop och kilade ner här och där. 

Så blev det att tömma nästa rum och tvätta  och putsa och spackla och grundmåla och måla balkar.  Vänta på torktid... 

...och dag gjorde vi klart det andra lilla rummets tak, det vi kallar arbetsrum. Planerar att ha dator och bokhyllor här. Detta tak går mer i blågrått, vågade blanda kraftigare här. Tyvärr mulet när första bilden togs så färgerna stämmer inte och annars också svårt få till en snygg bild av ett tak. Nu på plats var jag mer förtjust i den matta linoljefärgen och när jag målade balkarna kändes färgen bättre.
Så har vi två som gillar att klättra alldeles för mycket. Man får ha koll på dem hela tiden! Helt nöjd liten tjej som fick vara uppe och med på bild! Så har de upptäckt att det är skoj att spika också, hammaren är jämt försvunnen när vi behöver den... 

1 kommentar: