söndag 28 maj 2017

Snart isolering!

Nu börjar det mesta vara fixat av pappret på övre vånigens tak. Under dagen borde det bli klart. Snart sprutas det in isolering så håller "hatten" på huset värmen också! Ett stort steg på väg att få isoleringen i övre bjälklaget. Vi valde efter mycket funderande att spruta in iCell:s isolering, för att där finns inte borsyra som tillsats. (Läs mer under  isolering-etiketten). Vi har också hittat ett papper som inte innehåller plast: Paavo. (Skrev tidigare om att vi känt oss lurade när vi lagt in plastpapper under golven.) Pappret går ju lättare sönder och vi behöver göra lite tätare brädning, men plastfritt och det kan andas. Yngves bror jag varit med och hjälpt en hel del här!
Medan Yngve (och hans bror däremellan) hållit på på övre våningen har jag drevat runt fönsterkarmarna på övre våningen. Några kvar. Städat på utsidan. Städat på insidan. Massor att städa hela tiden. Så hade vi besök av ett gäng hantverkare från Sverige, det var skoj!

2 kommentarer:

  1. Intressant detta med Paavo! Är det alltså vanlig lumppapp ni använt? Det har vi använt men nackdelen är ju att det så lätt går sönder. Det är nog bättre att använda det i tak än i golv med tanke på slitaget på papperet när man lägger in gamla golv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Försökte kolla vad lumppapp innebär egentligen. Icke ytbehandlad kartong står det på finska i informationen om Paavo. Höll nog i taket, lite tätare med bräder bara. Tejp i skarven. Jodå. Nog gick den med en annan typ av papper i golvet också, men man får vara försiktig när man lägger golvbrädorna på plats. Vi lyfte båda två i varsin ände och fick dem på plats utan att söndra pappret. Minns inte vad det var för en rulle, men plastfritt hittade vi.

      Radera