söndag 30 april 2017

Årets lamm

Vi har ju fått flera lamm i vår också! Hinner inte med på bloggen, men 2-3 veckor gamla är de nu.  Här bilder från när de är 1,5 vecka och några dagar. Har inte fått så fina bilder, alltid svårt få bra bild när de står inne i sina bås. Ska bli så skönt för alla får att få komma ut snart! Vi har ju tradition att döpa dem enligt namnen i almanackan. Så i år har vi:Peggys lamm: Rea, Timmy och Tommy. Rea enligt namnsdagen. Så fick Ellinor döpa en kille till Timmy, från Timmy Lamm som barnen tittat på ibland. Så fick blev det en Tommy den tredje. 

Nanna som blivit mamma första gången fick en Ottilia. Hon är större än de tre eftersom hon är själv om spenarna. 


Elina fick en Otto den andre och Ottolina. Hon är inte så duktig mor i år, knuffar undan killen då och då. Förra året hade hon ett lamm, Nanna. (Andra dygnet här på bilden och fösta gula bajset har fastnat i rumpan där!)
Det blev alltså tre killar och tre tjejer. Tjejerna är det alltid svårare att skicka till slakt den, men det är höstens problem. Killarna kan man ju inte behålla när de inte kan gå i hagen med sin mamma och syster och mindre gosiga när de börjar stångas.. Vår unga tacka Runa verkar inte ha lamm nu, om hon inte kommer riktigt sent. Ingen mjölk i hennes juver märks av.  Redan såhär är de tio stycken som ska beta runt bygget och det blir en utmaning att få det räcka till... Skulle helst ha dem där nära, men han andra ställen där de kan bete nog. Ellinor ville så gärna ta vårbilder med kameran och lägger ut lite bilder hon tagit! Julgranen ligger kvar ute och en massa som ska städas på gården... Jobb hemma och jobb på bygget. Maj blir att ordna upp lite och att fixa fårhage och tömma skiten ur stallet: dyngrobic. 

Välkommen sköna maj! Härlig Valborg till er alla! 


2 kommentarer: