torsdag 2 mars 2017

Vatutak del 2

Skivorna under yttertaket har hängt och väntat på att Yngve ska skruva fast dem. Han har fortsatt jobba kvällstid med "vatutaket", tror det heter övre bjälklag på riktig svenska. Här några bilder på det. Han hittade också annat han fixade till där uppe. Mycket funderande igen på isoleringen här, eller främst innehållet i isoleringarna. (se mer under isolering om du vill se tidigare inlägg)

Yngve hittade flera stället där takstolarna inte låg på takbjälkarna. Vi ville definitivt att vårt tak ligger jämt och fördelar vikten på flera ställen och inte bara på stockväggarna och översta åsbalken. Massa extra arbete här. Kan ju säga att detta är en av få saker vi anlitat nån annan att göra...  Bilderna får tala sitt!

Här hemma är det smått kaos när jag vi mest är på bygget. Jag fick packat ihop massa grejer på vinden och trummorna fick lite mer utrymme. Tjejerna passade genast på! I de två rum och kök vi bor på ser det mest ut som en orkan dragit förbi. Det gäller bygga eller städa hemma på helgerna. Ibland orkar jag inte se på röran och då blir det hemma för att städa och ibland får man bara ta det som det är... Tjejerna är glada och leker på mycket kreativt hela tiden! Pust!


2 kommentarer:

  1. Känner igen kaoset som råder när ingen är hemma och städar på helgen... Iofs inte mycket bättre heller när man bor på det som en gång var bygget :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, röra blir det. Känns som jag bara städar och städar både hemma och på bygget! Väntar på ETT hus att städa! ;)

      Radera