söndag 19 februari 2017

Isolerat 2/30

Isolerade runt en fönsterkarm idag, det blev mitt nya projekt. Så har Yngve redan isolerat runt ett fönster i rummet där vi nu har på lite grundvärme. Alltså 2/30 färdiga, bara 28 kvar då! I helgen hann vi även förflytta saker av och an. Känns som att det är det vi gör mest. Bär på saker av och an. Vi bar upp brädorna ur en virkeshög från utsidan till vinden. Jag flyttade alla fönsterbågar från köket till vardagsrummet. Yngve fortsatte på vinden med taket. Vandrade runt och kollade om vi har virke till det vi ska ha gjort. I skrivande stund är Yngve och för ett lass bräder till snickaren, de ska hyvlas och spontas. Sovrumstaket. 

Så hade vi lite olika åsikt kring isoleringen av fönsterkarmarna. Ska man packa linet så hårt och tätt som det bara går eller är det det luftiga i linet som isolerar bättre... Erfarenheter? En lång och tunn trästicka visade sig vara ett utmärkt redskap! 

2 kommentarer:

 1. Knepigt det där med isolering. I gamla delen av vårt hus har vi packat linet lite hårdare för att förhindra drag. Ifall man packar det allt för hårt kan det börja klämma till fönsterkarmen, konstaterade vi.
  I den nya delen har vi egentligen bara fyllt upp emllanrummen så linet är luftigt, på utsidan har vi satt någon typ av tejp runt fönsterkarmarna för att förhindra draget men som fortfarande borde andas.
  Om dessa metoder är rätt eller fel har jag ingen aning om =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det inte drar kallt så är det väl rätt! ;)

   Radera