onsdag 6 juli 2016

Lägesrapport

Bytte till ny månad på väggkalendern igår, hänger inte helt med i svängarna här! På bygget är nu evighetsgolvet lagt, utom de avsågade golvdelarna. Nu är alltså samtliga originalgolv lagda, men bra "nästan" klara. Som sagt lite lappande med nya bitar här och där. Yngve har varit noga, men visst blev golvet bra till slut. I detta rum fanns ju den viktiga golvplankan med årtalet inskrivet utav de som byggde huset och nu skrev Yngve in sig i historien. 


Lördagen gick åt till Yngves egna äventyr: postrodden. Till hans besvikelse fick han inte i år heller ro över Kvarken, 3:e året i rad inställt p.g.a. väder och vind. Till fruns mindre besvikelse hann vi vara lite på bygget fredagen då, istället för att Yngve skulle förflytta sig över till andra sidan för att ro över på lördagen. Lördagen blev det postrodd runt Björkö istället. Familje tittade på, samtliga deltagare och åskådare genomvåta efter tittandet, regnet hade t.o.m. sökt sig under regnkläderna på barnen.


Sabinas senaste projekt: slipa upp råspisen. Mutter, suck, morr. Detta har vi väl dragit ut på länge, men nu var det dags. Muraren vi anställde var kunnig och gjorde ett bra jobb, men vi visste redan på förhand att han har humör och bråttom. Sista dagen var vi inte själva med och han rappade ytan, Yngve hann inte dit före sent på kvällen. Att dra schablonerna en sista gång och finputsa hörn och ytor hade muraren ju kunnat göra för den stora slant han hade begärt. Sabina hamnar som vanligt på sådana skitjobb, men nu är det fixat. Nu ska vi bara fundera och ta reda på vad vi ska ha för yta på denna härnäst! Före: exempel på "klott". Så var det dags att koka årets färgsats, till halva baksidan. Nu ska här snart målas och spikas ytterpanel. Vi blev lite osams om grytan denna gång, svårt att få det att sjuda, kokade för kraftigt så fort man la i lite ved. 
Nu får tjejerna vara med! Mamma bygger när lilltjejen sover, men vid kokandet var vi alla med ute och tjejerna i sandlåda/lekstuga. Helt bra med tålamod hade de inte en hel kväll, så Yngve stannade kvar och kokade klart. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar