torsdag 30 juni 2016

Tålamodsprövning

Även tisdagen och onsdagen gick åt till att limma vidare samma golvplanka, den första. Kan inte låta bli att lägga hit ännu en bild på den, hur många och hur stora sprickor kan en planka ha?! Några få sprickor på resten av golvet. Vi hämtade hem fler golvplankor från vårt lager och tvättade dem, passade på när det är sol och torkar bra ute. Sabina har fixat klart de sista ytterbågarna på huset, "bara" kvistens fönster och inre bågarna kvar då. 

På torsdagen började vi med golvet och kom, tja, inte så långt. Yngve vill ha allt perfekt och muttrade och tappade tålamodet med den första eländesplankan. Snett och kippade av och an, men med kilar fick vi första och andra på plats och kunde gå vidare. Kilar behövs under alla och varje planka ska passas in så den ligger jämt. Yngve vill ha dem tätt också och inte glapp ska finnas, större än någon millimeter åtminstone. Hyvla sidorna. Sabina vore nöjd med större skräpsamlare. Men visst blev det jämt och bra sedan! The Planka, borde ha haft en före bild också ju!Övre våningens ena golv på tork, vekar inte vara linoljefärg här, flagnar av. Nu är jag oinsatt igen, ska denna färg skrapas bort helt då eller går det att måla på?! 

Nedersta bilden tyckte jag var skojig, fotografen och kameran är rak, omgivningen mindre rak. Fåren betar lugnt runtomkring oss, djur skapar på något sätt lugn och harmoni. Extra jobb, men det är det värt.

Ofattbart att juni nu tar slut. Nu börjar vi vara så långt på väg som vi hade tänkt oss vara före sommaren började, bara vi får detta golv lagt nu så fortsätter vi på utsidan bara det är väder.  Barnen är inte längre på dagis, så nu bygger Sabina bara ca 1,5 h per dag... Men alltid något hinner man väl få uträttat under den tiden!


Så en trevligt överraskning, Yngve fick ta emot husbesökare på torsdag kväll. Ett annat par som också håller på med liknande projekt. Alltid trevligt att prata hus med likasinnade! Hann redan tänka att vi inte haft besökare ännu i sommar.

Skön julimånad till er alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar