onsdag 8 juni 2016

På gång igen

Semester inledd. Nu är vi på gång igen! Men lite trög start eftersom musikern har andra grejer för sig, fast frun i huset är på bygget och barnen på dagis ännu juni. Inga mirakel väntas, men förhoppningarna är att det ska hända en hel del. I maj gjordes ingenting på bygget. Men vedjobb fixades undan samt fårklippning och fårhage och tömma fårskit ur stallet, nåja lite kvar där ännu... Magsjuka omgång 3 för i år hann vi med i maj också och sysslor som ska göras här hemma. Så nu ska vi fokusera på att bygga, eller nåja, när musikern hinner!

Måndagen hann vi få hela tre golvplankor på plats i sovrummet och den fjärde skulle limmas lite. Flera hade stora långa sprickor. Jag har ju läst om hur man fixar till gamla golv, men inte minns jag vad som tipsats om. Vi testade limma det värsta här med trälim, men andra sprickor och håligheter som riskerar skada fötterna?! Lite fyller nog färgen på säkert också och vissa sprickor kommer ju under sängen, haha! Så fortsatte vi lägga ihop resten två och två med tapparna för att vinna tid när vi fortsätter. På tisdag hann musikern och frun lägga ihop den fjärde. Sådär. Alltid nåt.

Sovrummets originaltapet. Denna blir betydligt lättare att hitta motsvarande till, har sett flera i dessa kulörer.


2 kommentarer:

  1. Vad ni är duktiga och flitiga! Vilket snickeri har hjälpt er med fönstren? Har ni beställt nya eller reparerat trädelar till gamla?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack tack! Vi håller på och strävar framåt! Vi har haft Sands snickeri i Vallgrund till att fixa nya fönster utav vårt egna virke och med gamla glasrutor samt Mari Kuusisto i Björköby har restaurerat flera fönster åt oss.

      Radera