söndag 26 juni 2016

Golvläggning hela juni

Vi jobbar på med golv och golv och golv. Smårummen nu klara, men det har varit mycket arbete med dessa. På vintern blev de hyvlande under och tidigare i vår har vi tvättat de flesta golvplank och torkat i bastun. Nu torkar golven bra ute, just idag tvättade vi det sista golvet som ska in på nedre våningen. 

Vi har limmat stickor och sprickor och sandpapprat och hållit på, Yngve han lägger kilar under för att de tunnare plankorna ska ligga på golvvasorna. Men nu tappat och klart, golven ligger alltså löst på plats, inga spikar. "Bara" att fixa nya delar till båda smårummen som på plats haft två runda plåtugnar och man sågat ur golven, samt lägga in en bit längs den sista golvplankan, där det i båda rummen är ett glapp på 5-10 cm mot väggen. 

Jag har beställt färg till golven, väntar med spänning på leverans. Yngve hinner dock inte fixa de nya partierna, så lär väl få vänta med målandet! Vi skojade om att lyfta in en madrass i sovrummet och sova över! 


Sovrum, klart med originalgolvet. Böjda och propellerbrädor, så måste hyvla ner någon vassare kant. Redan hyvlat av tidigare ägare på viss ställen.Arbetsrummet på gång här. Intressant att man i båda hushalvorna inrett likadana smårum.  Detta rum tog tid, men så jämt och bra det blev. Lite knarr i golvet ändå, till min glädje!


2 kommentarer: