onsdag 30 mars 2016

Fynd

Yngve for för den tid sedan en sväng för att kolla genom vilka fönster vi ännu hade kvar hos mina föräldrar och hittade flera fönster med mycket vackra gamla glasrutor och en låda med färdigt urtagna glasrutor! Vilket fynd, precis vad vi behövde! (hur kan vi ha missat dessa tidigare och hur kan man glömma att de finns?!!) Men lite roligt att "upptäcka" saker gång på gång! Meningen var nog att de bästa glasen skulle sparas till sist, nu kommer de till kvisten, alltså de fönster som kommer att synas mest. Smart. 

Fönsterläge nu: till huset är samtliga fönster glasade, ca 12 bågar för Sabina att måla. Alltså ytterbågar, har kvar innerbågarna. Orkar inte tänka på det nu, ska ju inte samla ihop gamla glas till dessa så. Till kvisten är bågarna tillverkade och vi har fört dit gångjärn i original. Resten av huset har vi köpt beslag som är nytillverkade i gammal stil. 


Så hämtade han en låga med gamla verktyg, Yngve skulle vilja ha igång hyvlarna igen!
En gammal spegel hade vi tagit tillvara på också, lite smutsig bara. Det fanns ju massor i huset eftersom det inte var tömt, vilket var både intressant och katastrof för två saksamlare som inte klarar av att slänga! Mer grejer än vi kunde ana samt ha rum för... Nog blev det slängt en del också.
1 kommentar:

  1. Vilken fin spegel! Vi har också två sådana. Den ena har hängt med länge och är ommålad i vitt (har också bytt glas på den 2 gånger). Den andra ser ungefär ut som er bara att själva ramen borde limmas på vissa ställen. Bakom den vita står det "Nikolaistad", så den är inte precis tillverkad igår :).

    SvaraRadera