onsdag 2 mars 2016

Ett vardagsrumstaks historia

Sitter och funderar på målande, färger, målande, färger... Just nu är jag inne på vardagsrumstaket. Vad är det för färg?! Betsning?! Någon som vet? När färgen tvättades med kallvatten och tallsåpa lossnade lite av färgen och brädorna blev ljusare. 

Sökte bilder från taket när det var på plats. Någon har byggt detta tak, någon har "gömt" det och vi har "hittat" det under papp, plockat ner och numrerat. Lastat och kört det till förvaring, lastat och kört det till Yngves föräldrar, tvättat och torkat, förflyttat det in till huset igen. Nu står de där och väntar på vad jag i nuläget bedömer som betsning för att nå målet. Upp igen och bli ett vardagsrumstak. Ska ännu putsa takbjälkarna där uppe också. 
2 kommentarer:

  1. färgen påminner lite om våra takbrädor och bjälkar som vi också "hittade" under den nya panelen. en del av våra var mörka av sot, troligtvis har det rökt in från någon kamin eller spis som har satt sina spår efter många år. kanske era brädor är likadana? svårt att säga från bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för kommentaren! De varierade nog till mörkare och sotigare också, helt klart såg man det på dem som varit närmare öppna spisen, men de har nog en brun nyans på sig, uteslutit andra färgalternativ så bets blev då kvar... ;)

      Radera