onsdag 30 december 2015

Just nu

Just nu håller jag på med att skrapa takbjälkarna i köket. Sådant som skulle ha varit lättast på marknivå före de var på plats, men det var omöjligt att hinna när killarna timrade upp i full fart. Att skrapa går väl an, men spikarna... Det tyckte Yngve att han kan ta sig an. Tackar för det! Efter fyra timmar är nu en helt färdig och en del i ändorna av samtliga sju, för där hade jag bra att stå på. Färgen verkar vara någon sorts färg som blir som vitt pulver, lossnar lätt på de flesta ställen. Kalk? Första lagret färg har varit en ljusgrå färg och ovanpå denna vita färg. 

Vi har eldat lite och grillat någon korv! Ellinor och farmor ser på brasan.Klar...
Den med spännpappens spikar känns bara för mycket just nu, Yngve?!


Yngve har tagit sig an att isolera det sista, delen där vi inte kunnat isolera för alla kablar som gått in till tekniska utrymmet. Nu är det klart. Han hämtade just hem golvplank från vårt "förråd". Putsa och tvätta, -6 grader ute. 

Isoleringen i golven är ju som tidigare skrivet: lin. Doftar gott  och friskt, som torkat hö.4 kommentarer:

 1. Har du försökt tvätta bort färgen från balkarna, det går bra om det är limfärg har jag förstått.

  SvaraRadera
 2. Ser ut som att det skulle kunna vara limfärg. Vi hade också takbjälkar målade med limfärg som gick lätt att tvätta bort med en skurborste, kallt vatten och linoljesåpa :)

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för tipset! Ska testa det!!! Om det inte går är det dags att byta sida på bettet på skrapan också. Den var usel, varit med om ett som annat!

  SvaraRadera
 4. Jag har använt en vanlig bastusvamp och bara vatten, då rinner inte vattnet ner på dig lika mycket som om man använder rotborste.

  SvaraRadera