onsdag 7 oktober 2015

Fårbollarna

Dårbollarna (autocorrect bara ändrar, låt stå då!) FÅR-bollarna har orsakat mycket tankearbete och fixande av ny betesmark. Rulla ihop och rulla ut staket. Hage har jag fixat flera gånger och nu är de på sista gräset. Nu kom första frosten också. Snart ska de in. Fick dessutom samtal av svärmor igår morse när Wilhelm hade rusat in i "fel" hage, till sin troligen brunstiga dotter... Få se denna dag!

Har just nu tre cirklar: Wilhelm med Marja. Grannarnas bagge med vår Peggy. Våra ungkillar: Josef och Ferdinand. Josef och Ferdinand lever sina sista dagar, tid för avsked alltid denna tid på hösten. Lilla tackan Elina är här där vi bor med grannarnas får. Hon är barn och barn och barnbarn åt baggarna här. Lillkillarna togs också hem, men de smet genast ut. De är bara vana med dessa staket vi har och inte med trådar. Bara att ta tillbaka dem, därför alla dessa cirklar med får! 

Tankearbetet har mycket gått ut på vem vi behåller och var vi ska ha fåren. Har fått erbjudande om ett ställe nära bygget, vilket ju är bra på lång sikt. Men just nu bor vi ju 5 minuter bort och det kräver lite extra att börja köra för att sköta fåren samt att fixa lite. Borde göra beslut. Nu. Smartast vore ju att ha noll får, har liksom ändå att göra i livet, men djur ger så mycket mer!


Så en höstbild utav huset. Förstår inte vad det är som gör att huset ser ut att stå på snedden på alla bilder från detta håll!!! 


Wilhelm tillbaka på rätt sida staketet. För förföriska dofter håller inte en stor kille på rätt sida!
Josef
Josef och Ferdinand (samtliga andra vi klippte har det vuxit ut fint på, utom denna då som faktiskt ska bli skinn... Typiskt. För sent ut, tur vi inte klippte Josef!)
Marja
Wilhelm

2 kommentarer: