måndag 23 februari 2015

Samma procedur som förra året och året före...

Yngve jobbar i skogen. Virke och ved. Samma procedur som förra året och året före och året före. Det gäller att vara ett steg före med virkesberäkning och skogshuggande. Lite för långt på förhand ibland. Att veta vad man behöver för virke samt att virket hinns torka ordentligt. Så problemet med var man ska torka virket. Högarna på gården under plåtar och presenningar är väl inte det bästa. Kökets breda golvplank kanske inte blir skurgolv, utan jag får lov att nöja mig med målat golv istället. Nåja, vi får se! 

Hösten 2011 började Yngve hugga i skogen för första gången på allvar inför husbygget och vinter-vår 2012 tömde och rev vi huset och då insåg vi att fönstervirket borde ha varit hugget året innan! Så mycket snö finns det inte kvar i år heller, så blir att köra ut virket med traktorn och inte skotern. Men skotern hann dra något vedlass åtminstone!

3 kommentarer:

 1. Hej! Vi har en del murningsprojekt på kommande så nu undrar jag lite vem ni haft att mura er köksspis? Mvh Christine

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade Tapani Pitkäkoski från Isojoki. På annan blogg "Italienpunainen paritupa" har de också haft någon murare om du vill ha alternativ. inlägg här t.ex.http://italianpunainenparitupa.blogspot.fi/2014/09/uunin-muuraaminen-ensimmainen-osa.html

   Radera
  2. Det finns ju inte så många som kan råspisar, vi kände bara till denna man. En Gustav Friberg (Korsholm) kan också mura dessa tror jag. Han är också byggare och byggt lite åt oss.

   Radera