torsdag 4 december 2014

Segar på framåt...

Det händer lite hela tiden på byggfronten. Lite smått här och där och som inte syns så mycket. Yngve fixade lite murbruk runt råspisen och fixade om lite praktiskt. Satte också "mössgaller" för kattluckorna i stenfoten. 
Vi fyllde ju som sagt de sista bräderna (trossbottnarna) här i köksgolvet och har städat upp där. Ovanpå bräderna har vi lagt tjärpapp. En modern sorts variant av tjärpapp, kallat bitumen. På det kommer linfyllningen och igen tjärpapp. Tjärpappen  hindrar golvdrag samt fungerar som ångspärr. Till köket har vi de nya golvplankorna ute på tork under plåt, det där med förvaring medan man bygger är frustrerande. Här kunde det ha varit en blid på det färdigt isolerade köket, men Yngve fick akut blindtarmsinflammation och hamnade in på operation här nyligen. Nu tvingas han ha lite byggpaus. 
Så är jag mycket imponerad av de över 100 besök som görs här dagligen trots att det varit mycket glest med inlägg. Dels har vi inte fotograferat så mycket på bygget, eftersom det inte varit synliga saker som gjorts eller så stora framsteg. Mörker och heltidsjobb. Dels rullar tiden på med de små tjejerna och inte så ofta jag orkar vara uppe längre än dem! Så har det hänt mycket annat i livet också, Yngve var som sagt in på operation och så har vi hjälpt våra föräldrar också. Nu somnade flickorna lite tidigare så jag fick ihop ett litet inlägg.


Trevlig adventstid till er alla! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar