söndag 12 oktober 2014

Badrummet

Nu har vi äntligen fått börja fundera lite på insidan också! Riktigt rolig känsla! I vardagsrummet har det nu kommit en mellanvägg mot det som ska bli badrum och bastu. Detta med våtutrymmen i gamla hus kräver ju lite extra funderande, det har ju inte funnits från början heller… Vi hade olika funderingar kring var vi ska sätta in badrummet och huruvida vi skulle ha bastu inne eller inte. Slutligen beslöt vi oss för att dela av det ena stora rummet, vilket också hade varit delat med mellanvägg under "modern tid" i huset tidigare också. Badrummet blir inte stort. Här inne har vi nu fyllningen i golvet och rörmokaren har fixat golvsilar på plats och rör till golvvärmen. Snart ska det gjutas ovanpå. 


Rörmokaren fixar det sista före fyllningen sätts in.
Mellanvägg och golvets alla fyllningsbräder tillbaka på plats.
Tjärpapp underst. 
Linfyllningen. (Doftar annars naturligt, lite som torkat gräs!)
Skivor och armeringsjärn. 
Rören till golvvärmen. 

4 kommentarer:

 1. Åh vad kul att se att ni får börja mer och mer med insidan också, det värmer i hjärtat hos en som precis är i nedtimringsfasen i ett liknande projekt :) Stort grattis till familjens nya tillskott också! Vi väntar vårt första barn i slutet av november, ska bli så spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske vi borde hitta fler som är i rivningsfasen!? Så det skulle kännas som vi är LÅNGT på väg! ;-) Hihi! Och inte se på färdiga hus! Ja, det är en spännande men utdragen process detta. Tack för gratulationerna och lycka till med att bli föräldrar, det är nog det mest spännande och viktigaste "projekt" man kan ta sig an! Helt underbart!

   Radera
 2. On kiva seurata teidän talo projektia! Meillä on kans vanha talo. Me vain asutaan siinä ja kunnostetaan samalla. Varmasti teille tulee kaunis talo! Toivottavasti ymmärrät suomea, ymmärrän kyllä ruotsia mutta sitä on sitten vaikeempi kirjottaa. Onnea teidän projektiin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kiitos! Ja tietysti voi kommentoida suomeksi!

   Radera