söndag 27 april 2014

På gång...

Just nu är det lite allt möjligt på gång. Vi planerar sommarens byggande. Funderar på olika alternativ för hur vi rent praktiskt ska göra olika saker. Jag själv slits mellan att vilja vara på bygget, men behöver och vill ju också vara med dottern. Hon är ju inte alltid så samarbetsvillig att kombinera det att leka på bygget samtidigt som mamma gör något! Farmor hjälper till det hon kan och hinner, men hon hjälper farfar en hel del också. Så är det den lilla detaljen att man ska äta något också, känns som om det är matpaus hela tiden. Att hinna fixa mat och vardagen tar sin tid, men försöker göra storkok som räcker i flera dagar.

Vi har påbörjat målning av fönsterbågarna, mer om det snart. Isoleringen till utsidan är beställd. Det ska städas och fixar runt huset så vi får en ställning som ska röra sig på hjul att ta sig fram vid isoleringsdagarna. Sedan ska vindskyddsskivor på plats. I juni kommer skorsten nummer två och kvisten att fixas. Ytterpanel. Så ska väl lite golvisolering in. Golven sågas. Fönsterkarmar och fönster. Och så liiiite till. Måste tänka på en sak i taket. Man blir lite galen av att tanka på allt som ska hinnas med!

Kom på att jag inte på evigheter satt in någon helhetsbild av huset. Så här kommer det!
På hemmafronten borde uthuset tömmas och städas så vi får in lite vintergrejer. Bilarnas sommardäck... Det lär väl inte komma mer snö nu!
Bässarna har fått komma ut och Wilhelm blev friserad. Skönt tyckte han nog, för han viftade ivrigt på svansen som en hund. Han gillar att bli lite ompysslad och speciellt skönt är det att bli kliad bakom öronen. Man får akta sig att inte stå framför och sedan svänga ryggen till bara! Snart får nog tackorna och lammen också flytta ut i det fria. Alla har fått sina lamm nu. Och någon annan tid i livet så ska jag testa att ta vara på ullen och göra något av det också...


2 kommentarer:

  1. Låter så bekant det där med att kombinera byggandet och barnen. Inget lätt jobb... Ska bli intressant att läsa om fönstermålningen, det ska vi också ha på gång inom någon månad :)

    SvaraRadera
  2. Precis så där tänker jag om vår ull också. Någon annan gång i livet - absolut!

    SvaraRadera