onsdag 2 april 2014

Fönsterfärger del 2

Hur svårt kan det vara att bestämma sig för innerbågarnas och karmens färg?! Hopplöst visade det sig. Originalfärgen som gick i någon sorts ljusblå/ljusturkos blev vi lite osäkra på och kanske vi blandar till den i senare skede. Nu fick det bli Vit titan-zink och varmgrå i hälften och hälften blandning som vi har på utsidan. Se inlägg här. Det är alltså fönsterrenoveraren som ska måla framsidans yttre bågar nu. 

Diskussionen gick het med hur resten av fodren och kökslister och köksinredning skulle bli med bågarna som utgångsläge... Eller vardagsrummet. Där blir det ändå i blå kulör för golvplankorna där är blå. Att kombinera med en svagt gråvit kulör blir betydligt lättare. Så ser vi senare. Vi fick låna provfärgsbitar från Quriosa.Och att försöka se kulören från de små partier som syntes i de tre lagren färg: ljusblå, ljusgrå och vit... Här sekunderna före dottern och nalle anländer och vill vara med dessutom.


3 kommentarer:

 1. Fönsterfärger är svårt. Man ser ej förän man har målat ett helt fönster och görna har rätt färg på väggarna. Blå är en härlig färg, några av våra rum hade det ursprungligen som fär på snickerierna.
  Men efter mycket funderande blev det pärlgrått innåt och bladgrönt på utsidan. Vi har även pärlgrått på dörrar tak och listverk innomhus och nu i alla rum.
  Ett imponerande projekt ni gått igång med. Och som det verka med väldigt goda möjligheter att bli ett verklgen underbart hus!
  Hittade er blogg först idag.
  Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för det! Roligt att höra hur ngn annan gjort. Det blir en del val. Vi tar nog ett steg i taget och ser vartefter, fast helheten tror vi oss ha koll på!

   Radera
 2. Att ta det lite sakta är nog väldigt bra om man har den möjligheten. Jag tror man undviker misstag då.
  Ska bli kul att se fortsättningen hos er
  mvH
  Hans

  SvaraRadera