fredag 7 mars 2014

Fönsterbågar och fönsterbeslag

Det är inte bara i skogen det händer grejer. Hos snickare Sand så tillverkas det för fullt fönsterbågar och fönsterkarmar. Snickaren har fått vårt eget virke och vi har valt ut så tätvuxet och bra virke vi bara kunnat. Vi var dit och tittade och förde fönsterbeslag, dessa ska fästas nu. Snart får vi hem bågarna för att måla dem! Till framsidan nere har vi låtit renovera originalfönster. 
Fönsterbeslagen är från Kulturbeslag och köpta på Quriosa. Quriosa finns i Jungsund, så bor du i närheten av Vasa rekommenderas starkt denna lokala butik, där finns allt från mysig inredning till sådant som är mer aktuellt för oss i byggskedet: linoljefärg och beslag! Quriosa säljer också via nätet! Sanna som  har butiken renoverar själv också gamla hus och vet vad hon säljer! 
Här ovan är beslag till innerbågarna. Man får alltså lätt bort ett fönster också vid behov om man lyfter bort metallfliken. Dessa beställde vi till alla innerbågar.Till utsidan valde vi två olika, denna blir uppe samt på baksidan av huset. De till framsidan tillverkas väl som bäst så dem väntar vi på!

1 kommentar: