fredag 7 februari 2014

Minnen från förr

Yngve var på besök till en släkting och fick tag i några intressanta bilder från sin släkt. Eftersom vi bygger på hans familjs tomt så är det lite spännande att se bilder på de hus som stått i närheten. Tyvärr fotograferade de människorna och inte husen, men här ser vi åtminstone Yngves farfars mor och det hus hon och farfars far bodde i. grunden verkar vara natursten och fönsterna 6-delade. Precis som de fönster vi har till vårt hus. Denna bild borde vara tagen år 1933. Den minsta killen är Yngves far. Så huset är troligen byggt på första halvan av 1800-talet. Synd bara att det var så ovanligt med fotografier. Tänk om det skulle ha funnits bilder på hela huset och interiören!


6 kommentarer:

 1. Vilken härlig bild och den ger ändå en hel del inblick i husens skick och konstruktion. Vårt målande med rödfärg så fort det gått några år var ju inget man gjorde förr utan det fick gå lång tid mellan målningarna om det alls gjordes.
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi funderade om detta hus månne var rödmyllat eller inte!? Svårt att säga.

   Radera
  2. Ja, utav det här fotot är det svårt att säga men vackert är det med den slitna panelen. Jag läste precis er fråga till Gård och Torp. Kul att det ert hus där och få följa alla era funderingar. Ser fram emot nästa inlägg.
   Ha en skön helg

   Radera
  3. Ja, vi var förvånade över hur mycket de satsade på vår fråga. Jag har ju skrivit inlägg tidigare om isoleringen och funderingar kring det. Men är skeptisk till pappersmassan ändå... Vill inte andas in bor hela livet eller ge en sådan gåva till barnen. Hormonstörande. :-( Vi funderar ännu. Men vi fick ju lite mer alternativ och tankar från svaret.

   Varit lite dåligt med inlägg här, men nu har vi faktiskt något nytt att skriva om! I vår och sommar när det händer på bygget blir det mer igen! :-)

   Radera
 2. Ett värdefullt fotografi på alla sätt - trots beskärning. Och med kända personer.

  (Ni skriver väl för framtiden upp vilka som syns på fotot säger förnumstiga MrsUniversum ;-))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skriver vi upp! Maken har väl inte hunnit helt med sina alla bilder, men jag har ordnat upp min farmors alla bilder. Fick fråga farfar och farmors syster medan de levde och skrev ner namn och släktskap. Ingen annan i min släkt har ju gjort nåt! Det är synd idag att många förlorat sin egen historia eller om de bara inte bryr sig. Det är ju fascinerande att få namn och bilder på dem som varit före oss! Och bäst med lite historier också! :-)

   Radera