torsdag 7 november 2013

Rörigt

Ja, rörigt är ordet för hösten. Vi har städat vid bygget inför vintern, fixat upp ute, lyft undan virke varav samma hög nu flyttats på av och an, fört virke till snickaren, förflyttat sädesboden och gjort dess grund, sågat skorstenar och haft rörmokaren på plats. Tanken var att han skulle komma i juli, men vi hann inte få klart det vi behövde. Murning av råspis kom emellan. Då fixade vi ett tillfälligt golv som jag fick riva för att så in rören. Så det blev mot slutet av oktober han kunde lägga in rören. Men detta betyder att nu kan börja fixa bräderna mellan golvvasorna vartefter vi hinner. Vi börjar väl i sakta mak komma ikapp med det vi hade tänkt oss detta år! Jippii! 

Här är vårt badum! Snyggt eller hur?! Fast vi tror oss ha koll på hur vi ska ha det så blir det krångligt med detaljerna och mått i huset. Badrummet krävde mycket funderande för att få in dusch, toalett, handfat och diskmaskin. Vi kom till att det bara finns ett vettigt alternativ för hur dessa kan placeras. Sockeln funt huset gör att toalettstolen kommer en bit ut från väggen, men vi har lite tankar för hur vi fixar detta utseendemässigt.    


Rörmokaren behöver kanske komma och fixa om en liten detalj i köket. Jag inser att diskhon vi köpt begagnad på nätet inte riktigt passar i där vi tänkte... Hmm... Det blir liksom lite mer klurigt när vi kommer in på detaljnivå redan. Vi har ju bara haft väggar och golv i huvudet ännu!

2 kommentarer:

  1. Nej, tvättmaskinen....?! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHAHA! Hoppsan! Kul att NÅN LÄSER texterna också! :-) Hade mest diskmaskinen i huvudet eftersom det är dess placering vi nu funderat över...

      Radera