onsdag 16 oktober 2013

Vad händer på bygget?

Ja, vad händer på bygget och hur långt har ni kommit?

Den frågan får jag ofta. Jag skulle häromdagen svara på vad vi gjort under sommaren och hade riktigt svårt att komma ihåg vad vi faktiskt gjort. Jag måste göra en summering av vad vi hunnit.

  • Golvvasor
  • Sågat virke, barkat, penat i högar, förflyttat virke...
  • Påskålning på ytterväggarna
  • Skorsten och gammal råspis i köket (till det hörde ca 2 veckor av förberedelse av att föra in tegel och bygga ställningar på tak och inne samt tillfälligt golv till köket...)
  • Murat grund till skorstenen och kakelugnen i vardagsrummet.
  • Målat bräder som kom under utskiftet på husgavlarna. Funderat länge på rätt kulör och konstaterat att vi inte gillar den nyans vi har på alla skäggbräder runt huset...
  • Funderat på fönster, tagit loss och transporterat fönsterglas. Pratat och träffat snickaren och fönster-renoverare. 
...och en massa "smått" som ska hämtas, köpas, förflyttas, fixas, städas, göras och som tar en massa tid... 

En del dagar känns det som om vi inte kommer framåt och andra dagar tycker vi att vi visst gjort en massa! Åtminstone har vi hållit på måndag till söndag från morgon till kväll, men undantag någon gång då annat hänt i livet. 

På gång nu

Sädesbodens grund ska fixas och fås på plats. Vi har städat på utsidan. En del virke in under tak och en del till fönstersnickaren. Rörmokaren ska fixa rör före vi början bräda fast mellan golvvasorna. Fönster ska plastas in. En liten justering på skorstenen.

Snart

Hugga mer virke för ny säsong. Bräda fast mellan golvvasorna. Hämta bort åtminstone en del gamla golvplankor, deras nuvarande förvaring är inte helt bra för dem... Föra ut fönster för renovering. Fixa lite svärd och kilar och stockdelar som saknas på en del ställen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar