torsdag 26 september 2013

Ritningar

Vill visa lite mer av våra planer och hur huset kommer att bli! Vi får ju lite frågor kring hur vi tänkt kring olika saker och det mesta "tar vi lite vartefter och ser sen..." men en del har vi bestämt. Men mycket ändrar också hela tiden.

Här är våra ritningar som de ser ut på pappret:


Men redan snabbt blev det ändrat i köket till en riktig råspis. Här är inritat köksspis och vedspis i hörnet där råspisen nu står. Kvällen före vi träffade ritaren lade vi till badrum och bastu i vardagsrummet. Diskussionen kring om vi skulle ha bastu inne eller ute blev långdragen och i förvirringen blev det ju två bardum nere. Genast jag såg ritningarna visste jag att det ju inte blir så!  För att få in tekniskt utrymme så har vi en grovingång till vänstra hushalvan. Den kan vara bra när man kommer med smutsiga stövlar och arbetskläder! Detta rum kommer också att dölja rören till andra våningens toalett. Nackdelen blir den lilla "korridoren" mellan. Trappan upp har vi också funderat mycket kring. Det är ett litet utrymme... 

Här är en hastigt gjord skiss över läget hur vi nu tänker! Vardagsrum med kakelugn är säkert. Skorstenens och mellanväggens läge har mätts. Funderats. Mätts. Funderats. (Vi diskuterar alltså 10 cm noggrannhet nu, inga takbalkar/takåsar skulle sågas!). Vi fixade ju grunden för skorsten och kakelugn på sommaren. Badrum, tvättutrymme och liten bastu. Sovrum. Arbetsrum. Köket.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar