torsdag 22 augusti 2013

Plastpåselivet slut


Inte helt hopplöst sa grodan! Det hände ju en hel del under sommaren, trots att vi inte hann det vi tänkte! Men vem hinner någonsin det som man tänkt?!

Golvvasor nästan klart.
Påskålning nästan klart.
Råspis nästan klart. (klart så långt vi tänkt nu)

Vi är nu igång med att föra till dagis, jobba, hämta från dagis, äta middag, diska, fixa nästa middag, tvätta, städa, kvällsmat, natta, sova... Plastpåselivet är slut för denna gång. Hela sommaren har jag packat mat, kläder och blöjor i påsar och tagit med till svärföräldrarna och bygget. Bygga. Packa ihop dagen i platspåsar. Hem. Fixa mat att ta med till ny dag. Sova. Dagarna rullar på i full fart oavsett vad det är vi pysslar med och några helger har gått åt till annat program nu. Bygget bara står där och glor tomt, men i helgen har nog Yngve tänkt sig fortsätta! Fåren "ska bara" ha ny hage först! (= halva lördagen).

Vi får ofta frågan hur vi hinner. Ja, hur hinner vi?! Hinner vad?! Vi tycker inte själva vi hinner med. Vi har nu en tid prioriterat bygget och bara fixat det allra nödvändigaste här hemma. Kan inte påstå att jag haft lust att bjuda hem någon för att se våra plastpåsehögar, de som vandrar förbi där vi bor får se en gräsmatta med mycket långt gräs. Grönsakslandet är fullt av ogräs. Blommor har dött både ute och inne. Jag har fixat mat som 2-3 dagar åt gången, på det viset har jag bara behövt koka varannan dag. Svärmor har skött lillfröken och ibland kokat lite mat åt oss också! Noggrann planering underlättar! Och detta är bara en kortare tid i livet, vi når vårt mål! Långsamt, men det kommer!1 kommentar:

  1. Förnuftigt resonerat. Det kommer andra tider. Livet vore helgrått om man inte levt med lite besvär! Det blir bra det där tror jag nog.

    SvaraRadera