söndag 21 juli 2013

Lite närmare sommarens mål...

Det är otroligt hur allt tar tid! Vi tyckte vi lade upp realistiska mål för vad vi ska hinna, men vi ligger efter ändå! Men det får ta den tid det tar, det går inte snabbare än såhär.

Golvvasor: klart i alla rum utom vardagsrummet, där är det halvvägs. Det vi gjort i de andra rummen som jag inte visat är de små mellanläggen som finns på bilden längs ner. Behövdes de eller inte? Maken tyckte det skulle bli mycket stadigare såhär och så blev de som torkat snett rakare... Dessa gick snabbt att fixa på plats.

Rikta väggarna och timra upp mellan fönstren framme: Vi har satt på 4x4tums stockar (sparrar) för att räta upp väggarna på några ställen och dessa håller också fast stockarna mellan fönstren. Den som varit uppmärksam har sett att det varit stora hål för fönstren, men nu är alla gluggar på rätt plats! Tittut!
(Yngve envisas bestämt med att mäta virket och annat enligt tumsmåttsystemet. Varför?? Enkelt, man gjorde så förr :-) )


Påskålning på utsidan: Här på bilden högst uppe till vänster är första varvet gjort och fäst ner i stenfoten. Mer om detta när jag hinner få laddat alla bilder ur kameran! (och nästa gång jag har tid när dottern sover!)
Fåren ska också flyttas med jämna mellanrum till ny hage. Förra veckan hann de bli utan i hagen så vi fick kasta in lite hö åt dem. Nu har de att beta igen och håller sig någorlunda tysta. Ingen kan dock komma obemärkt till bygget, för då låter de om sig och tror att de ska få någon godbit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar