fredag 14 juni 2013

Såga och sortera

Förra veckan passerade i snabb takt, likaså denna vecka! Ni har det sågats och barkats och sorterats i virkeshögar. En del är kvar vid sågen ännu, så det blir en tur till med sågandet. 


Alla möjliga storlekar blev det. Här är två glada hjälpare och bild på 10-tums bräder till ytterpanelen. En varm måndag fick jag och Yngve stå och barka första högen, den ska bli påskålning till väggarna. På tisdagen fick Yngve hjälp av sina föräldrar och glada grannar med resten. Onsdagen fixade vi det sista och fortsatte med golvvasorna.Glada sötnosen kommer gärna och ser vad mamma och pappa gör på bygget! Då är kameran snabbt framme. För att jag ska kunna vara med på bygget så sköter farmor om lillfröken. Det är vi tacksamma för! De bor bredvid bygget, så vi får ändå vara med och leka med henne däremellan. 
Farfar är stora favoriten och lillfröken härmar honom i det mesta...


3 kommentarer:

 1. Så fint att det framskrider på bygget! :-)

  Inte skulle du kunna visa bilder och beskriva hur ni tänkt (eller kanske redan har gjort?!) med uppbyggnaden av golvet? Vilka bärkonstruktioner har ni? Stenar/leca/gävde ni ner plintar och hur beaktade ni tjälen i marken? Använde ni er av gamla golvbalkar och "golvvasor" eller har ni gjort nya.. och hur ni i såfall fäst dem i stockväggarna?

  Roligt vore också om ni beskrev hur ni tänkt isolera golven (tjocklek, med vad) hur ni tänkt bygga upp golvet, samt vilket värmesystem ni väljer till huset! :-) Jag antar att ni ska ha plankgolv :-)

  Så mycket ni bara orka och vill visa såklart! :-)
  Ni är å duktiga på att bygga, när planerar eller tror ni att ni flyttar in i huset?

  Många bygghälsningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns ni i närheten av Singsby så är du/ni välkomna att komma på besök för att se hur vi gör på plats!

   Radera
 2. Tack! Bra frågor! Jag har inte beskrivit bygget med golvvasor i deltalj, men nu när jag ser att intresse finns så kunde jag bra göra ett mer beskrivnade inlägg! Så bilder och svar kommer! En del svar hittas under etiketter golv och byggande men kort: betongrutor på marken på en del ställen, gjutet med Leca för stödpunkter, golvvasor som fästs i sidorna och dels på LEcapunkterna samt stenfoten! + en del pusslande här och där!

  SvaraRadera