tisdag 8 januari 2013

Råspisar på hjärnan

Nu är det spisar på hjärnan för hela slanten och vi  har varit ute på råspisebesök till två hem samt tittat på alla bilder vi har på lager och på andra bloggar. Vi har en bild i huvudet över hur vi vill ha vår råspis och har kontaktat en murare som kan detta. Han kommer småningom ut för att prata och planera. Denna svartvita bild visar makens mors moster framför deras spis och denna har vi haft som utgångspunkt, liksom spisen hos Mattas. Vi besökte dem och pratade hus, se gärna deras fina hus och kök via länken, de har gjort ett fantastiskt jobb!Här några spisar ur mitt fotolager, någon som känner igen varifrån de är!?


5 kommentarer:

 1. Tack för adressen, fina tavlor. Tunna linjer på vissa ställen och bra att du fått blänket mitt i solen då du fotat dessa, inte riktigt lätt.

  SvaraRadera
 2. Känner inte till begreppet råspis. Kan du berätta något om dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tyvärr vet jag inte mer om ordet/begreppet! Men det verkar vara österbottniskt. Det är helt enkelt en gammaldags hederlig öppen spis som också brukade ha bakugn på sidan. Men korrekt benämning i andra delar? Kanske någon annan som läser detta kan hjälpa till här!?

   Radera
 3. Härliga bilder!
  Kika in hos mig för lite bloggkärlek!

  SvaraRadera
 4. Är nog lite avundsjuk...skulle också vilja ha en råspis. Tyvärr fanns det ingen kvar i huset (fast det har nog funnits nångång), dessutom skulle det inte ha rymts en heller med den planlösningen vi har. Huset borde helt enkelt ha varit ett rum större åt ena sidan. Men det är som det är :) Får njuta av andras råspisar istället och så har vi ju vår "kakelugn" :).

  SvaraRadera