söndag 23 september 2012

En sädesbod

Här mellan husbygget har vi haft ett litet annat projekt på gång, men det har framskridit långsamt. Vi har köpt en sädesbod från 1752 och transporten var lite av det speciella slaget. Vi ville flytta den i två delar, främst för att inte plocka isär och ha problem med att få ihop den så tätt som den har sjunkit ihop med tiden.

Här är en bild från besöket i slutet av maj:



Så var det en bl.a. en tur där Yngve och vår trogne hjälpande vän förberedde och lyfte upp boden i två delar.






Och transportdagen!





Lyfta på plats vid Backliden! Nu har vi lite delar kvar på förra stället samt lite byråkrati och fixa grunden samt lyfta den till sin slutliga plats...



lördag 22 september 2012

Fotografering

Vi hade fotografen Ann-Britt Pada på besök för att fotografera vår ettåring. Det blev på många fina bilder, så nu vet vi inte vilka vi vill framkalla. Lyxproblem alltså! Mer om husbygget i nästa inlägg. Hinner inte med här på bloggen!
















Behind the scenes... Fotograf fotograferade fotografen.







måndag 17 september 2012

Stenar och svärd

Höststorm ute och mörkt. Dags för brasor och ljus här inne. Yngve har nu pysslat lite vid huset och fixat en hel del av "svärden" som ska vara inkilade i dörr- och fönsteröppningar. Dessa håller stockarna bättre på plats. Vi återanvänder originalen, vilka är numrerade. Tyvärr saknas några och det blir ett pusslande att få nya inpassade. 



Så har vi fått mer sten transporterat till tomten samt en stentrappa som vi köpt. Känns som om vi förvandlat en del "guld" till sten nu, men månne inte det blir bra! Plåttaket närmar sig, vi är nästa på tur hos plåtfixaren! Bilden av trappan är från förra stället, vi har bara en stenhög på gården.




söndag 9 september 2012

Smörgåstårta

Mums, vi har ätit en hel del smörgåstårtor på våra kalas här och jag passar på att sätta hit receptet på min favorit med lax och räkor!


Smörgåstårta


Bröd (jag köper mest vanliga lite mörkare kvadratiska rostbröd)
Fiskbuljong

Skär kanterna av brödet och lägg det på bricka i tre våningar. Pussla ihop.

Fyllning:

5-6 hårdkokta ägg, krossa med gaffel
ca 100g kallrökt lax i små bitar
1 dl créme fraiche
1 dl majonäs
1/2 dl finhackad/klippt gräslök
1/2 dl finhackad dill
salt
peppar

Blanda alla ingredienser. Häll med lite sked lite buljong över varje brödskiva så att tårtan inte blir för torr. (Gör man den dagen före så hoppa över buljongen) Bred ut halva fyllningen på första våningen. Ny brödvåning och bred över andra halvan.

Garnering:

2 dl majonäs
1 dl crème fraiche

Blanda samman och bred över tårtan. Dekorera med:

räkor
kallrökt/gravad lax
t.ex. gurka, citron, dill, ägg...


Nu blev jag själv hungrig, det var inte bra... Kylskåpet nästa...


lördag 8 september 2012

Kalasande

Här har det varit en del kalasande! Först var det 60-års fest åt min mamma. Sedan hade vi 1-års kalas åt vår lilla sötnos och sedan hennes farfar och slutligen hennes farbrors 50-års kalas. Det har tagit en del av vår tid och som sagt så jobbar jag nu igen och maken är hemma med lillsötnosen. Så inget nytt på bygget, vi väntar väl på morbror och plåttak nu bara. Maken har målat nåt lager till med linoljefärgen och så har vi funderat och planerat lite. Men tiden räcker inte till, det gäller att prioritera och försöka hinna med. Småningom mer skogshuggande, kanske lite påbörja golven inne och sådant. Här bilder från lillfrökens kalas!




Fyra generationer damer.