måndag 31 december 2012

Året 2012

Har svårt att fatta att detta år ens har börjat! Det har gått snabbare än något åt tidigare, men så har det hänt mycket också!

Vintern och våren 2012


Vi inleder tömning av Huset, maken med hjälp av god vän river och tar tillvara golv, lister, takbrädor, dörrar... Ja, allt möjligt och omöjligt har vi sparat och utspritt på olika håll. Vi har nog inte koll på allt själva heller. 1. maj står vi och stressar och tar tillvara på det sista. Många containrar fyllde vi också. 2.5.2012 tar en firma (Hirsiveistämö Seppo Kivistö) över som numrerar upp och plockar ner huset. Vägen och husgrunden fixas, liksom stenfoten som (kilstenarna) gjuts på plats.

Ett stort TACK till denna vän som hjälpte oss


 

 

Sommar 2012


Huset blir upptimrat, takkonstruktionen byggs och plötsligt har vi ett hus på plats! Fantastisk känsla efter många års funderande, drömmande och planerande! 

Höst 2012 och nu...

Plåttaket kommer på huset och maken hugger mer virke inför nytt byggår och sågat och barkat och rett upp. Så lyckas vi fixa mer projekt åt oss också: en gammal sädesbod flyttar som kompis till huset. Denna är bara tillfälligt på plats och ska fixas ordenligt senare.
Just i varje skede har vi inte tänkt så mycket på att det faktiskt hänt mycket på kort tid (nåja, inte jämfört med moderna pakethus!!!) och jag nu har inte nämnt alla delar vi faktiskt gjort under året! Däremellan lite jobb och familjeliv också. Här nedan en söndrig gungstol som fanns på vinden i Huset, på bilden ser den ju nästan hel ut!
Gott nytt 2013 alla bloggvänner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar