lördag 3 november 2012

Nonsensflum

"Bättre sent än aldrig" är väl ett passande uttryck för oss. Vi har mycket på gång och det mesta blir klart ganska sent eller aningen för sent... Trattkantarellerna fick vi ur skogen före första snön kom och Yngve hittade dessutom kantareller också som verkade i bra skick! Det är bara att konstatera att vintern är på gång, katterna söker sig hem och stannar gärna inomhus största delen av dagen. Svarta Misse surar mest över att inte få ligga i lugnt och ro eftersom ettåringen stör henne hela tiden. Vi har nu lyft upp en korg på lite högre höjd dit lillfröken nästan inte når. Här trivs Misse.


Så har jag börjat packa ner saker! Med tanke på hur lång tid allt tar så är det bäst att börja i tid! ;-) Nja, packar främst bort saker vi inte använder så ofta. Det är så trångt där vi bor nu. Vardagsrummet är förutom vardagsrum också ett lekrum, datarum/kontor, musikrum, torkrum, klädskåp... Undrar hur många andra som har torkställningen i vardagsrummet? En STOR hög med kläder som ska strykas finns i hörnet också. Så kära bloggläsare, den som väntar på inredningsinlägg här har sökt sig till fel blogg! Haha! Men jag ska försöka få rummet lite mer snyggt och praktiskt nu. Ena bokhyllan ska eldas upp, en hylla brakade dessutom ihop för en tid sedan. 

Köket/kontoret/klädshögsförrådet är också fullproppat och består av olika högar som ska någonstans!? Yngve tog hem ett gammalt fint bord igår och pratade om "kontorsbord" till vinden. Ska väl bära upp hans papper dit nu då! Yes! Är dock lite skeptisk över om han faktiskt kommer att ha sina grejer där? Vinden är mest ett gästrum/oorganiserat förråd. Sovrummet här nere består av säng, barnsäng (15 cm gång mellan dessa två) och mitt klädskåp. Mer eller mindre kaos är det hos oss, men hemtrevligt och avslappnad inredning kallar jag det. längtar efter större och mer funktionsenligt...


Mums för vintern. God kantarellsoppa finns det recept på här. Allt är nu skördat, utom de sista morötterna som är i landet ännu. Ska dit och se hur de ser ut nu efter frost och snö! Hästarna och fåren lär nog vilja ha morötterna ifall vi inte själva äter upp dem.
Så har vi allhelgonahelg. Låt ljusen brinna och tankarna vandra till nära och kära som inte är kvar hos oss!2 kommentarer:

 1. Roligt att läsa dina texter - till och med "nonsensflum" är innehållsrikt!!
  SÅÅÅ mycket du / ni hinner med mellan varven med jobb, familj och barn, byggande ! Dessutom arbete med får och morötter och svampar och "katten också" tusen saker till!

  Ytterligare hinner du ta dig tid att blogga om det - det tar ju också tid att dokumentera, fotografera, skriva.....Kan inte föreställa mig att jag i motsvarande fas i mitt liv hade hunnit med allt det där ! Beundrar er sisu!! Varma hälsningar till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ulla-Brita! Ja, vissa dagar känns som mycket och övermäktigt och andra dagar går som en dans! Vi var lite förvånade över hur mycket som faktiskt har hänt under året när vi tittade på fotografierna från byggandet! Allt hinner vi inte med, hemmet är ofta i lite småkaos, men så får det väl vara ibland.

   Kameran har vi som vana att alltid ha med på allt möjligt så det går automatiskt. Yngve fotograferar det mesta från bygget och när jag hinner och har lust skriver jag några rader härpå bloggen. Som du ser så har det inte varit så många inlägg i höst, det har varit annat och ofta fixar jag flera inlägg samtidigt och tidsbestämmer dem. Vi använder väl datorn som "tidsfördriv/avkoppling" egentligen, vi ser t.ex. inte på tv. Den är inte ens kopplad!

   Och välkommen ut att se huset på riktigt om du vill och råkar köra förbi när vi är på plats!

   Radera