Mums, vi har ätit en hel del smörgåstårtor på våra kalas här och jag passar på att sätta hit receptet på min favorit med lax och räkor!
Smörgåstårta
Bröd (jag köper mest vanliga lite mörkare kvadratiska rostbröd)
Fiskbuljong
Skär kanterna av brödet och lägg det på bricka i tre våningar. Pussla ihop.
Fyllning:
5-6 hårdkokta ägg, krossa med gaffel
ca 100g kallrökt lax i små bitar
1 dl créme fraiche
1 dl majonäs
1/2 dl finhackad/klippt gräslök
1/2 dl finhackad dill
salt
peppar
Blanda alla ingredienser. Häll med lite sked lite buljong över varje brödskiva så att tårtan inte blir för torr. (Gör man den dagen före så hoppa över buljongen) Bred ut halva fyllningen på första våningen. Ny brödvåning och bred över andra halvan.
Garnering:
2 dl majonäs
1 dl crème fraiche
Blanda samman och bred över tårtan. Dekorera med:
räkor
kallrökt/gravad lax
t.ex. gurka, citron, dill, ägg...
Nu blev jag själv hungrig, det var inte bra... Kylskåpet nästa...
Jeg kom bare lige forbi.
SvaraRaderaHvor ser det lækker ud.
Tak for opskriften.
Tak for kigget.
Ha´ en god dag.