måndag 14 maj 2012

Stenfot

Vilket väder vi haft idag. Blåsigt och kallt. När jag tyckte att det inte kunde vara värre majväder så kom regnet också! Avundas inte dem som jobbar på vårt bygge... Just nu håller de på med stenfoten och passar in stenarna, vilka ska gjutas fast i grunden. Ett litet pusslande eftersom stenarna är olika höjd och längd. Vi köpte ju kilastenar till ena halvan av huset eftersom de som fanns inte var bra. Nu ligger stenarna på plats. Eftersom huset ska isoleras så kommer stenfoten mer utåt än den varit ursprungligen. Vi kommer alltså att gjuta innanför stenarna (alltså bredda dem inåt) för att på så sätt få en bredare grund för stockväggarna att stå på. Ja, jag väntar ivrigt på att de ska börja timra UPP huset. Men en sak i taget! 

Maken har klättrat upp på föräldrarnas hustak och fotograferat över bygget! Alla stockar, allt virke och husgrunden samt dagens stenfot på bild!
Och med tanke på att jag dammsuger som en galning varje dag så vore detta en lockande tanke! ;-)


6 kommentarer:

 1. Åh spännande, här börjar det hända :) Det är verkligen så intressant att få se allt från början! Får jag fråga var ni bygger huset?

  Ha det bra!

  -Ulrika-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi bygger upp det i Singsby, Korsholm. Alla intresserade är välkomna att svänga in och titta! :-)

   Radera
  2. Nämen då är det ju inte alls så långt från Solf! Vi kommer gärna och tittar in någon gång! Gubben håller glatt med :)

   Radera
 2. Det är sååå spännande att få följa med skall ni veta!!!!

  Kraaam!
  -PIa-

  SvaraRadera
 3. Skaplig utsikt:)
  Men vilken arbetsplats!! Å tänk...du är ju arbetsledare :)
  Känn på den du..hihi.
  Förstår att du helst vill ha dem där dygnet runt, men det måste ju vara guld värt att se sitt hus byggas, "pinne efter pinne".

  Kom upp du så kan vi yra runt här tillsammans:9 Så välkommen så.
  Här är det grått och regnet hänger i luften. Det gör mig inget sålänge det inte ramlar ner eftersom vi sågar husvirke :)

  Kramar

  SvaraRadera