lördag 14 april 2012

Virke och väg!

Nu händer det grejer igen! Maken med ett glatt och hjälpsamt gäng har varit till sågen och sågat virket han huggit i vinter! (det sista förra veckan!) En del var lite stort så motorsågen fick tas fram. Så blev det flera traktorlass som skulle köras hem... Nu väntar högarna där på att bli sorterade och fixade. Det blir nästa projekt det då.


Här lastas 6"x 6" av. Dessa ska bli första stockvarvet under huset. Då får vi upp huset högre, eftersom golvet ska isoleras mer i jämförelse vad man gjorde 1888, så blir golven i rätt höjd med fönster och annat liksom!


Och samtidigt som männen var vid sågen började detta ske på tomten. Nu har vi bättre väg till huset och en egen infart och gårdsplan och vår vän den hjälpsamme har invigt infarten som första personbil på plats!

3 kommentarer:

 1. Ser lite ut som hos oss idag.. Här har det oxå sågats. Sonen skall börja bygga och nu sågades det virke till garaget... Jag vet inte att det skulle ha varit en vår som det inte står enstapel med virke hos oss... Alltid skall det byggas något... Om inte annat så terasser..
  Lycka till med ert bygge !
  Kraam
  Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är lite så här också! :-) Fast inte terasser, bryggor...

   Radera
 2. Så bra med eget virke och närhet till såg!

  SvaraRadera