fredag 27 april 2012

Allt möjligt...

Jahapp, vårvärmen lyser fortfarande med sin frånvaro. Inga lamm. Ännu. Kommer det? Snabbläste om brunsttider i faktabok som jag fick hem igår via post från Adlibris. Beställde flera böcker då jag ändå var i farten t.ex. Börja med höns av Anette Sievers och  Lev mer på mindre av Maria Österåker samt Får av Erik Sjödin m.fl. Bara att försöka hitta lite tid att läsa i dem då också. Läs mer på Marias blogg om du är intresserad av hennes bok och tankar! Dethär med mat och matproduktion ska jag nog inte gå in på närmare här, kan bli en lång uppsats som aldrig tar slut det... Närproducerat, ekologiskt, inhemskt vill jag ha. Naturligt. Eget det som går. Snart blir det midsommar, då brukar giftsprutorna komma fram bak på traktorerna... Hur tänker ni om mat? Gör ni det lika komplicerat att leva som vi?!Byggfronten då?

Ja, grunden fixas. Grävning, grus, stenar och sånt. Maken är en sväng till huset ikväll med en kompis och hämtar hem lite grejer som var kvar där. Har också träskrot som ska städas bort därifrån. Ja, tur att 1.5 är en ledig dag. Då vet vi vad vi gör. Ska plocka bort kvistens fönster då också.

Så var det virket som vi sorterar och fixar... På måndag ska det sågas till lite mer.Det som hänt i veckan på tomten, i bilder.Och ett litet relationstips!
Trevlig helg!

4 kommentarer:

 1. Hahhaaaa, den var bra Harald...!

  Det ser ut att börja hända där!!!
  Önskar dig en fin helg! Med sol!

  Kraamar!
  -Pia-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Skön helg dit söderut också! :-)

   Radera
 2. Halloj!

  Å vad jag tycker det är spännande att se allt som händer!
  Hos oss blir det mer och mer egen odling till skafferiet.
  Kött, potatis, grönsaker och snart blir det egna ägg oxå. Men ibland måste det gå undan, så det fuskas tyvärr.

  Hoppas allt är bra med er! Lilldora då?? Hur gammal har hon hunnit bli nu?

  Kram Hilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detdär med stressiga dagar och mat är ingen bra kombination. Stäng hjärnan och ät är det som gäller då! ;-) Lillstumpan blir 8 månader nu. Redan. Hjälp, var är pausknappen?! Samtidigt som det är spännande att se utvecklingen så vill man ändå vara kvar liiiite längre i varje skede!

   Radera