söndag 15 januari 2012

Kökets hjärta

Då har vi hämtat hem fina vedspisen! Lite skönhetsputs och den får värma oss i köket och bjuda på goda rågbröd i framtiden! Ska bara bygga köket då...

6 kommentarer:

 1. hej! kul att läsa din blogg! blir tomt efter att dubbelgården försvinner, men jättebra att den tas tillvara :) jag har gården som står nästan fast i er knut (syns till vänster i bilden), med dåligt samvete över att jag inte gör nåt av den.. men sådär är det med livet, kan inte gör allt, hinna med allt. Lycka till med projektet! mvh Ralf B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! TAck. Stort projekt. Ja, det blir nog annorlunda längs vägen där. Ja, bor man redan någonstans är det väl svårt att hinna med extra hus. Harrström har så många fina hus och ställen. Vore det närmare stan och jobbet så skulle jag gärna bo där! Farmor var hemma från byn. Just detta hus står väl mitt mellan två tomter dessutom med två ägare som du vet... Kanske någon vill renovera upp ditt hus på stället sen i framtiden?! Vi är glada att vi hittat ett hus som vi får flytta!

   Radera
 2. Lycka till med vedspisen. Ska det bli andra eldstäder också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar för det! I vardagsrummet ska det bli något, lutar mot en gammal kakelugn just nu. Det trista är ju att man inte SER elden men, men... Häftigt vore ju med öppen spis och vedspisen i köket men då måste vi planera om lite. I gammal stil med "kupa" runt blir det i köket oavsett.

   Radera
  2. Precis som er råspis skulle det bli då! Mycket vacker! Hur har ni gjort med vanliga elspisen och fläktsystem?

   Radera
  3. Helt vanlig köksfläkt har vi. Fläktmotorn i kupan. Övrig ventilation i huset endast med en toppventilator som går med minsta möjliga hastighet. Spisarna och originalfönstren gör att luften byts. Ni får gärna höra av er och komma ut och titta någon gång, i begynnelsen reste vi Österbotten runt och kollade på en massa projekt och intervjuade folk.

   Radera