måndag 22 augusti 2011

Nya tag med husplanerna

Denna vecka ska vi ut till huset igen med en firma som ska ge offert på att flytta på huset åt oss. (Vi har rivit ett mindre hus med slägga, kofot och järnstång, det räcker för oss!). Så borde vi trolla fram en kostnadsberäkning också, men det är inte det lättaste på ett levande och långsiktigt projekt. Här en bild från sidan av huset: det har varit vitt upptill och vi tänkte behålla det så även i framtiden. Kvisten är det enda vi utseendemässigt kommer att ändra på. De små bilderna är lite detaljer på stockväggen och räcket i ena vindstrappan som är så vackert! Man satte arbete på saker och ting förr! Nu när vi har maskiner som skulle göra det lätt för oss att fixa snyggt så är de flesta möbler raka och enkla... Trevlig vecka!

3 kommentarer:

 1. Men jösses så spännande projekt!! Kul att följa resten!!! Ha det bra!

  SvaraRadera
 2. Heeeej!
  Vilka värmande ord jag fick av dig! TACK!
  Det är ju sååå kul och fixa och trixa lite!

  Vilka fina kort! Inte ens tänkt tanken att man kan göra egna så...för det är ju som du skrev..när man ska ha finns det inga hemma.

  Vad spännande allt är med huset...och inte fy skam på alla handsnida detaljer i huset.
  men...var ska ni flytta det??
  Vilket projekt!!
  Det vill jag då rakt inte missa, så jag hoppas du agerar pressfotograf när det är dax.

  Härliga missar...dom kan slappa dom :)

  vaggan...SÅ SÖTT!
  Är den bara för syns skull eller.... :)

  Ja, det blev några rader, men jag hade ju missa en del också!
  Ha det bäst!
  Kram Hilla

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer! :-)

  Hilla: Kommer nog att fotografera och beskriva flytten sen! Blir nog ett långvarigt projekt hela husbygget. Tanken med bloggen är från början att vi själva främst vill "dokumentera" och minnas hela projektet. Men hela flytten verkar börja med frustration över tröga firmor redan! Flyttfirman som ska plocka ner och flytta huset söder om Vasa till norr strax norr om Vasa (6 mil) svarar inte i telefon denna vecka och de lovade komma ut och se huset och ge offert! Är det något jag inte orkar så är det att vänta på "arbetskarlar"!

  Vaggan kan få användning vilken dag som helst här... :-) = gissa om jag har tid att blogga när man sitter här hemma! ;-)

  SvaraRadera