onsdag 10 augusti 2011

Husets historia

På måndagen besökte vi en äldre trevlig och pratsam dam  (80+) som är född i Huset. Hon berättade att två bröder byggt ihop sina två hus för att "spara" en vägg och därför har det varit ett parhus för två familjer och även nu har det två ägare. Vi fick reda på lite namn och personhistoria samt byggåret 1888. Hon berättade om vilka uthus som funnits och en massa annat intressant. Lillstugan finns bredvid och är bebodd. Så ville hon bjuda på kaffe med dopp också.


Vi var också och tog mått på var skorstenarna är placerade i nuläget. Husritaren kommer IDAG och så sent som igår gjorde vi ett nytt förslag på planlösning. Har haft en klar i evigheter men så testade vi att rita rummen igen och satte till någon liten vägg nere och ändrade något smått. Hmm... Nu tror jag vi har en version som motsvarar både mannens och mina funderingar och vi vet vad vi ska säga till ritaren. Kan vi säga att planerna börjar på form på riktigt nu?! Hittills har vi bara sökt hus och mätt upp måtten, fixat tomt, gjort en provgrop på underlaget, rivit ett mindre hus för reservstockar och planerat, planerat och planerat och tagit reda på fakta. En himla massa kvar att göra ännu! Men spännande!

7 kommentarer:

 1. Jag hittade din blogg av en slump när jag googlade något heelt annat, men oj så roligt det blir att följa ert projekt!

  SvaraRadera
 2. Tackar för det! :-) Vi ser själva med spänning fram emot att få komma lite längre i projektet!

  SvaraRadera
 3. Oj vad roligt att få träffa husritaren och få börja på på riktigt:)

  SvaraRadera
 4. Wow vilken härlig tid ni har framför er nu! Att planer och fundera!
  Lycka till med husritaren!

  /Linda

  SvaraRadera
 5. Vilken historia bakom...!!!! Medföljer ännu "1 ko och 2 ungdjur"?

  Ha det så bra!!!
  Kram!
  -Pia-

  SvaraRadera
 6. Haha! ;-) Kossan och ungdjuren följde inte med, konstigt nog!

  Riktigt skoj att träffa ritaren! Han bor själv i gammalt hus och verkade riktigt på vår linje med att bevara det gamla!

  SvaraRadera
 7. Såg på TV i Strömsö i kväll 20 november om ett gammalt hus som flyttats från Västerhankmo till Vassor. I programmet diskuterade man mest med muraren som uppförde den gamla kakelugnen. Tänkte bara tipsa er om att följa med den här familjens projekt - kvinnan som äger huset som flyttats heter i alla fall Susanna Rabb.

  SvaraRadera